ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 1

1.KATANOMH AΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΝ Δ.Σ.
Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τελευταίων αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, οι εκλεγέντες σύμβουλοι συγκροτήθηκαν σε Σώμα με την παρακάτω κατανομή αξιωμάτων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥΛΙΕΖΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΤΖΗ
ΕΦΟΡΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ

Το νέο Δ.Σ. με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που το τίμησαν με την ψήφο τους, θα προχωρήσει σε νέες ουσιαστικές διεκδικήσεις για το συμφέρον του επιστημονικού προσωπικού και κυρίως του νέου εξειδικευμένου αλλά όμως ισχνά αμειβομένου . Θα ανασυντάξει όλες του τις δυνάμεις για να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το επιστημονικό προσωπικό της Τραπέζης και θα δώσει νέα πνοή στο Σύλλογό μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Θα διεκδικήσουμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας, η οποία πρέπει να υπογραφεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους διότι την 31.12.2006 λήγει η προηγούμενη Ε.Σ.Σ.Ε. με θέματα που αφορούν το επιστημονικό προσωπικό και τα οποία ο Σύλλογός μας θα διαπραγματευθεί με τη Διοίκηση. Η υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε. πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέχρι τέλους του έτους 2006 διότι τυχόν μετάθεση του χρόνου υπογραφής της εντός του 2007 εξυπηρετεί σκοπιμότητες οι οποίες δεν συνάδουν με τα συμφέροντά μας όπως συνέβη δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν. Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η προετοιμασία για το δεκδικητικό πλαίσιο, τόσο πιο καλά προετοιμασμένοι θα είμαστε να καλύψουμε τις απώλειες του πραγματικού μας εισοδήματος το οποίο σε σταθερούς όρους συνεχώς συρρικνώνεται.
Πλαίσιο των προς διαπραγμάτευση αιτημάτων μας πρέπει ν’ αποτελέσουν όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει ο Σύλλογός μας από το 1994 μέχρι σήμερα, αιτήματα τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί από την Τ.Ε., καθώς και άλλα που έχουν πλέον ωριμάσει και πρέπει να τεθούν οπωσδήποτε προς διαπραγμάτευση.
Ο Σύλλογός μας πιστεύει ότι όλα τα προτεινόμενα θέματα πρέπει να επιλύονται και να θεσμοθετούνται μέσα από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

1. ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

  • Το επίδομα ευθύνης πρέπει να χορηγηθεί σε όλο το επιστημονικό προσωπικό με τη θέσπιση ενός διαφανούς ορθολογικού συστήματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγείται σε ορισμένες Διευθύνσεις της Τραπέζης (όπως π.χ.συμβαίνει στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, όπου υπάλληλος που παραμένει 4 χρόνια Προϊστάμενος υπηρεσίας και φέρει το βαθμό του Τμηματάρχη, λαμβάνει το επίδομα ευθύνης του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Τμηματάρχη ).
  • Δημιουργία νέων θέσεων ευθύνης σ’ όλες τις υπηρεσίες ώστε να αυξηθεί το εισόδημα του νέου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και να αξιοποιηθούν συνάδελφοι που μέχρι τώρα δεν έχουν θέση ευθύνης. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει εισοδηματική δικαιοσύνη, καθόσον μετά τις τοποθετήσεις που γίνονται συνεχώς, διογκώνεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που ήδη υπήρχε πριν.

2. ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Το επίδομα ισολογισμού πρέπει να αυξηθεί σε ένα μισθό.

3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Αναπροσαρμογή του επιδόματος Κεντρικής Τραπέζης κατά 10%.

4. ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ
Το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως παραμένει επί 3 δεκαετίες σχεδόν αμετάβλητο. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της παρατάξεως των Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού και της Πρόεδρου του Συλλόγου μας που είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου, συμπεριελήφθη στις διεκδικήσεις της νέας Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας της Ο.Τ.Ο.Ε. και η αύξηση του Επιδόματος Επιστημονικής αποδόσεως.
Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. ζήτησε να απροσαρμοσθεί το εν λόγω επίδομα στη νέα Σ.Σ.Ε. έτσι ώστε για κάθε έτος σπουδών να φθάνει το 8% (για τετραετή φοίτηση =32 %). Αλλά μέχρι την υλοποίηση του, η Διοίκηση για λόγους ίσης μεταχείρισεως πρέπει να αυξήσει το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και να το καταστήσει αντίστοιχο με το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως που λαμβάνουν οι οικονομολόγοι των Διευθύνσεων Οικονομικών Μελετών και Στατιστικής. (39% στους κατόχους master και 52% στους κατόχους PhD).

5. ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Οι απαξιωτικοί μισθοί των 1.000 και 1.100€ δημιουργούν αισθήματα απογοήτευσης στους νέους υπαλλήλους οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Είναι αδιανόητο σήμερα η Τράπεζα να αποτιμά την προσφορά του υψηλά καταρτισμένου Επιστημονικού Προσωπικού της τόσο χαμηλά και ταυτόχρονα να μην παρέχει κίνητρα αλλά να καθιερώνει τη λογική οκνηρής επετηρίδας.

6. ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

  • Από σχετικό Νόμο προβλέπεται η παροχή φοιτητικής αδείας 20 εργασίμων ημερών. Η πρόβλεψη αυτή του Νόμου έχει υιοθετηθεί και από το Γ.Σ. της Τραπέζης μας χωρίς όμως και να υλοποιείται. Κατόπιν αυτού ζητούμε την άμεση εφαρμογή του Νόμου και της αποφάσεως του Γ.Σ. της Τραπέζης.
  • Επαναχορήγηση της φοιτητικής αδείας για τη λήψη δευτέρου πτυχίου.

7. ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Αιτούμε την επέκταση της ρύθμισης (κάλυψη διδάκτρων) από το έτος 1999 ώστε να υπάρξει εισοδηματική δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.

ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1. Ένταξη όλων των υπαλλήλων των Δ/νσεων Οικονομικών Μελετών και Στατιστικής στον Οικονομολογικό Κλάδο, προκειμένου να εξαληφθεί το παράδοξο των υπαλλήλων δύο ταχυτήτων που προσφέρουν το ίδιο έργο.
2. Σύσταση ομάδας μελέτης, με την συμμετοχή του Συλλόγου μας, με σκοπό την προώθηση της αξιοποίησης του Επιστημονικού Προσωπικού που διαθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος.
3. Σύσταση Κανονισμού Υπηρεσιακής Αξιολόγησης για την αξιοκρατική αξιοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τραπέζης, με βάση την τεκμηριωμένη εκτίμηση της ετησίας εργασιακής απόδοσης των υπαλλήλων.
Ο Σύλλογός μας ήδη έχει υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για την σύσταση του Κανονισμού αυτού.
4. Σύσταση Ειδικού Κανονισμού Εξειδικευμένου Προσωπικού που θα προσδιορίζει

  • Τις αναγνωρισμένες από την Τράπεζα επιμέρους κατηγορίες εξειδικευμένου προσωπικού
  • Τα ειδικότερα χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους κατηγορίας (π.χ. οικονομολόγων – μελετητών, στελεχών επιλογής – αξιοποίησης – Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, εισηγητών εκπαίδευσης , εξειδικευμένων Πληροφορικής κλπ.)
  • Τα επίπεδα εξειδίκευσης
  • Τον τρόπο επιλογής και ένταξης του εξειδικευμένου προσωπικού, είτε αυτό προέρχεται από την εσωτερική, είτε από την εξωτερική αγορά εργασίας
  • Τα επίπεδα και τις προϋποθέσεις της βαθμολογικής του εξέλιξης και προαγωγής που πρέπει να διαφέρουν από το άλλο προσωπικό προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μη πρόβλεψη τέτοιων διαφοροποιήσεων και κανονισμών
  • Το χορηγούμενο επίδομα εξειδικευμένης εργασίας να αποδεσμευθεί από το επίδομα Κεντρικής Τράπεζας και να τεθεί σε νέα βάση ανάλογα με το είδος,το επίπεδο και τη σημασία της εργασίας αυτής για την Τράπεζα.

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην ακολουθεί το εξειδικευμένο προσωπικό το βαθμολόγιο της τραπέζης αλλά να τεθούν πέντε (5) επίπεδα εξειδίκευσης σε συνδυασμό με τις αμοιβές
Α.εξειδικευμένος Υποδιευθυντής
Β.Εξειδικευμένος Προϊστάμενος Τμήματος
Γ.Εξειδικευμένος Προϊστάμενος Υπηρεσίας
Δ.Εξειδικευμένος υπάλληλος
Ε.Δόκιμος/μαθητευόμενος Εξειδικευόμενος υπάλληλος

6.Θεσμοθέτηση της παροχής του επομένου βαθμού προς τους συναδέλφους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης,όπως έχει ήδη έχει γίνει σε άλλες Τράπεζες, ώστε να εξαλειφθούν οι προσφυγές των συναδέλφων στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση βαθμού.
7. Θεσμοθέτηση της χορήγησης οικονομικής προαγωγής στους συναδέλφους που δεν προάγονται λόγω ελλείψεως οργανικών θέσεων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας τη Πέμπτη 15.6.2006 σε συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Διοικητικού έθεσε όλα τα θέματα συνδικαλιστικής επικαιρότητας και συνοπτικά συζητήθηκαν τα εξής:
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κατ’αρχάς τονίσαμε ότι ο νέος ρόλος της Τραπέζης Ελλάδος θα πρέπει πρωτίστως να περιλαμβάνει την αξιοποίηση του Επιστημονικού της Προσωπικού και αυτό ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στην συζήτησή μας. Κάτω απ’αυτό το πλάνο πρέπει να αξιολογηθούν οι προθέσεις της Διοικήσεως στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το Σύλλογό μας.
Διεκδικούμε μία ολοκληρωμένη και πλήρη συζήτηση επί του οργανογράμματος και του Κανονισμού της Τραπέζης ο οποίος έχει συνταχθεί και οργανωθεί προ πολλών δεκαετιών και γι αυτό το λόγο δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. ‘Ηδη έχουμε προτείνει λύσεις που εαν ληφθούν υπόψιν θα θέσουν γερά θεμέλια στο οικοδόμημα που λέγεται Τράπεζα Ελλάδος. Τονίσαμε πως η Διοίκηση δεν έχει μία ολοκληρωμένη στρατηγική γιατί δεν γνωρίζει ή δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα είναι ο ρόλος της.

Εις απάντηση αυτών η Διοίκηση είπε ότι προτίθεται να προβεί σε μετεξέλιξη των Υποκ/των, δηλαδή ορισμένα καταστήματα θα έχουν το ρόλο καταστήματος κορμού ανάλογα με το μέγεθος τους και άλλα θα μετεξελιχθούν σε καταστήματα θυρίδες . Δεν ανεφέρθη καμμία ειλημμένη απόφαση αλλά ούτε και κάτι συγκεκριμένο.
Ειδικότερα για το Υποκ/μα Πειραιώς δεν εδόθη καμμία απάντηση.
ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η Διοίκηση επιτέλους μετά από χρόνια απεφάσισε ότι πρέπει να προσανατολιστεί στην εξεύρεση νέων εργασιών μερικές από τις οποίες πιθανόν να αποφέρουν έσοδα στην Τράπεζα.π.χ. η Τράπεζα πρέπει να ασχοληθεί με περισσότερους ελέγχους , με την προστασία του καταναλωτή, με τη διενέργεια περισσοτέρων ελέγχων που αφορούν το ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες κλπ.. Βέβαια μερικές απ’αυτές τις εργασίες θα διενεργούνται και από την περιφέρεια ενώ συγχρόνως θα εποπτεύονται σε κεντρικό επίπεδο γιατί στο κέντρο υπάρχουν οργανωτικές δομές και εξειδικευμένο προσωπικό που πρέπει να δίνει τις κατευθύνσεις.
Ο κ. Διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι σε ελάχιστους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν πια περιθώρια για σκέψεις και ενδοιασμούς. Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε συνεχώς αποδεικνύει με έργα ότι είναι ο μόνος Σύλλογος στο χώρο μας που μπορεί να διεκδικήσει και να δουλέψει μόνο για τα συμφέροντα των υπαλλήλων και ειδικότερα του επιστημονικού προσωπικού, των οποίων η θέση συνεχώς υποβαθμίζεται.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤ. ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ









 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio