ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 35
Αθήνα, 27.11.2009
ANAKATANOMH AΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ
Σύμφωνα με το Καταστατικό του Σ.Ε.Π.Τ.Ε., μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου έγινε ανακατανομή των αξιωμάτων του Δ.Σ. με τη συμμετοχή του πρώτου αναπληρωματικού κου Σταματόπουλου Γεώργιου. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                  ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:           ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΤΖΗ
ΑΝ.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ:                        ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑ
ΈΦΟΡΟΣ:                      ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
To Δ.Σ. χαιρετίζει τη συμμετοχή του συναδέλφου Γ. Σταματόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο και  του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.
Το νέο Δ.Σ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους θα προχωρήσει σε νέες διεκδικήσεις και θα επιμείνει για την αλλαγή του συστήματος τοποθετήσεων και των προαγωγών επί το αξιοκρατικότερον στη βάση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της ίσης ευκαιρίας για όλους τους συναδέλφους.
Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Απόφαση Αρείου Πάγου 1040/2009.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ

Σας ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε θα συμμετέχει ασκώντας εργατικό έλεγχο στην Γνωμοδοτική Επιτροπή για την αξιολόγηση των μελών του που φέρουν τον βαθμό του Τμηματάρχη και του Εντεταλμένου Τμηματάρχη Προϊσταμένου και συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι την 1.10.2009 για προαγωγή στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη Προϊσταμένου και Υποδιευθυντή αντίστοιχα. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με την Εγκύκλιο 492/16.11.2009 συνιστά τεράστια επιτυχία και δικαιώνει  τους αγώνες του  Σ.Ε.Π.Τ.Ε., διότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί Νομολογία και σηματοδοτεί την ουσιαστική συμμετοχή του Συλλόγου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Το Δ.Σ. στην  υπ’αριθμ. 37/18.11.2009 Συνεδρίασή του  όρισε τους πιο κάτω εκπροσώπους του στην Γνωμοδοτική Επιτροπή,  έργο της οποίας θα είναι η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων  που φέρουν:
1. To βαθμό του Τμηματάρχη και συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι την 1.10.2009 για προαγωγή στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη την  κα. Πετρούλα Σωκράτους με αναπληρωματικό εκπρόσωπο την κα. Καλοκαιρινού Αγγελική και
2. Το βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη και συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι την 1.10.2009 για προαγωγή στο βαθμό του Υποδιευθυντή την κα Μπάρτζη Μαρία με αναπληρωματικό εκπρόσωπο την κα Πάλλα Αικατερίνη.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας θα προασπίσουν σ’αυτές τις κρίσεις τις πάγιες αξίες του Συλλόγου και θα ζητήσουν πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Επίσης, θα εισηγηθούν την αύξηση του αριθμού των προαχθέντων.
Γι’ αυτό καλούμε τα μέλη του Συλλόγου που κρίνονται, να υποβάλουν άμεσα πλήρη βιογραφικά σημειώματα στο Σύλλογο, προκειμένου οι ανωτέρω εκπρόσωποι μας να ασκήσουν τον εργατικό έλεγχο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
(σύμφωνα με τον Ειδικό Κανονισμό Εξέτασης ενστάσεων, Κεφ. 5 παρ. Γ)

Στην Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων το Δ.Σ.  όρισε ως τακτικό εκπρόσωπο την κ. Πετρούλα Σωκράτους και ως αναπληρωματικό εκπρόσωπο τον κ. Θεόδωρο Δικιδίκη.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου που έχουν υποβάλει ενστάσεις ή που θα υποβάλουν για την αξιολόγησή τους να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογό μας και να μας γνωρίσουν όλες τις αντιρρήσεις τους προκειμένου να  στηρίξουμε τη βελτίωση της βαθμολογίας τους.Κατόπιν των ανωτέρω ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. ενημερώνει τα μέλη του, αλλά και όλους τους συναδέλφους, ότι η πραγματοποιούμενη πλέον εκπροσώπηση του Σ.Ε.Π.Τ.Ε. στις διαπραγματευτικές διαδικασίες, στα συμβούλια και στις Επιτροπές της Τράπεζας (Επιτροπές Δανείων, Επιτροπή Επιμόρφωσης κ.λ.π) ενισχύει και θεσμοθετεί τις δυνατότητές μας να διεκδικούμε και να συνδράμουμε θετικά στην επίλυση θεμάτων που αφορούν στο επιστημονικό προσωπικό. Απόδειξη αποτελεί η αύξηση του επιδόματος επιστημονικής απόδοσης κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, την οποία  πέτυχε ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. και έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος κατέστη πρωτοπόρα στις διεκδικήσεις που αφορούν ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο.
Επ’ ευκαιρία, καλούνται οι συνάδελφοι μέλη του Σ.Ε.Π.Τ.Ε που έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν αιτήματα για έγκριση σε Επιτροπές ή Συμβούλια να ενημερώνουν και να επικοινωνούν με τον Σ.Ε.Π.Τ.Ε.
Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε., πιστός στις αρχές του, θα εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα για την αναδιάρθρωση – αναδιοργάνωση της τραπεζικής μας εταιρείας:
1. Aλλαγή του υπάρχοντος συστήματος προαγωγών επί το αξιοκρατικότερο. Οι παρεμβάσεις μας στην Γνωμοδοτική Επιτροπή Προαγωγών θα κατατείνουν προς αυτό. Όλες οι προαγωγές, ακώλυτες και μη, οφείλουν να διενεργούνται κάθε χρόνο και μάλιστα με διαδικασίες συνοπτικές και συμφωνημένες εκ των προτέρων.
2. Αλλαγή στα πειθαρχικά που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Διοικητικής Υπηρεσίας. Άμεση δημιουργία Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο θα εξετάζει σε πρώτο βαθμό κάθε υπόθεση πειθαρχικού παραπτώματος υπαλλήλων της Τραπέζης με βαθμό μέχρι και Τμηματάρχη. Ακολούθως, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα εκδικάζει προσφυγές κατά καταδικαστικών αποφάσεων του Πρωτοβαθμίου Συμβουλίου έχοντας το δικαίωμα να αίρει ή να τροποποιεί τις επιβληθείσες από αυτό πειθαρχικές ποινές. Επίσης θα επιλαμβάνεται και θα εξετάζει σε πρώτο βαθμό κάθε υπόθεση πειθαρχικού παραπτώματος υπαλλήλων της Τραπέζης με βαθμό Τμηματάρχη και άνω.
3. Αλλαγή των εκθέσεων αξιολόγησης (φύλλα ποιότητος), όπως ήδη έχουμε προτείνει και εξειδικεύσει.
4. Άμεση αλλαγή του συστήματος τοποθετήσεων επί τη βάσει των αρχών της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης. Οι θέσεις πρέπει να προκηρύσσονται και να επιλέγονται οι καταλληλότεροι. Για κάθε θέση πρέπει να προσδιοριστούν τα προσόντα που πρέπει να έχει αυτός που θα καταλάβει τη θέση. Απαιτείται η άμεση σύσταση υπηρεσιακού συμβουλίου το οποίο θα κρίνει σε πρώτο και αντίστοιχο βαθμό κάθε ζήτημα που αφορά στην επιλογή, ανάδειξη και τοποθέτηση στελεχών σε θέσεις ευθύνης της Τραπέζης. Θα ακολουθήσει γι’αυτό αναλυτική ανακοίνωση όπως ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν ζητήσει.
Εμείς,  ως Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, προβληματιζόμαστε συνέχεια και για τις βασικές αρχές που οφείλουν να διέπουν την κάθε μορφή παρέμβασης και αλλαγής σε όλα τα παραπάνω. Θεωρούμε απαραίτητο, να καθιερωθούν άμεσα και από μηδενική βάση οργανογράμματα, περιγραφή θέσεων εργασίας, διαδικασίες επιλογής των καταλλήλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις. Μόνο έτσι θα καταστεί δυνατός ο τελικός μας στόχος, που άλλωστε έχει κοινοποιηθεί μέσα από τις ανακοινώσεις μας και τις προτάσεις μας: o εκσυγχρονισμός της εταιρικής κουλτούρας για την εμπέδωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης με κοινωνική προστασία. Όσοι συμφωνούν, έχουν μόνο μια επιλογή: την ένταξη στο Σ.Ε.Π.Τ.Ε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio