ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 39
Αθήνα,18.01.2010
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την άνοιξη του 2008, όλοι εμείς, οι εν ενεργεία υπάλληλοι της ΤτΕ απεργήσαμε 45 ημέρες περίπου για να μην ενταχθεί το Ταμείο Συντάξεων στο ΙΚΑ. Δυστυχώς, αυτό πραγματοποιήθηκε, διότι την κρίσιμη στιγμή κάποιοι, κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές, σταμάτησαν την απεργία με μοναδικό αντάλλαγμα τις ψεύτικες υποσχέσεις του τότε Διοικητή της Τ.Ε. και του τότε Υπουργού Οικονομίας. Δηλαδή, πούλησαν τον αγώνα μας με αντάλλαγμα μία τριμελή Επιτροπή η οποία δεν κατέληξε πουθενά, ενώ καμιά νομοθετική ρύθμιση δεν έγινε ποτέ, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις κορυφαίων υπουργών και υψηλά ιστάμενων.Αυτοί λοιπόν, έρχονται σήμερα να μας πούνε, ότι είναι σ’ επαφή με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χωρίς να τα ονομάζουν και χωρίς να ζητούν ξεκάθαρα την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3655/2008 που αφορούν την ΤτΕ και την επαναφορά του Ταμείου Συντάξεων στο προηγούμενο καθεστώς. Γιατί φοβούνται να δεσμευτούν; Tι συμβαίνει άραγε;

Δυστυχώς,  χρόνια τώρα, διαβάζουμε και ακούμε ότι λύθηκε το ασφαλιστικό μας με Νομοθετικές ρυθμίσεις που μονίμως έχουν γυάλινα πόδια, αφού καταργούνται εν μία νυκτί. Αυτό είναι το αποτέλεσμα «αδιαφανών συναλλαγών» με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων. Το έτος 1993, ενώ είχαν συμφωνήσει την ανάληψη των Ταμείων από την Τραπεζική μας εταιρία  αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ, διότι  απεμπολήθηκε για κομματικούς λόγους.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται ένας αγώνας για την συγκέντρωση υπογραφών εκ μέρους του Συλλόγου μας και αντί να συνεργασθούμε για το κοινό καλό με την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων, μας επιτίθενται.

-    Μήπως επειδή έχασαν την μονοπωλιακή εκπροσώπισή τους στα Συμβούλια και τις Επιτροπές της Τράπεζας;
-    Mήπως, γιατί την πρώτη φορά που συμμετείχαμε στις διαπραγματεύσεις για την Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε πετύχαμε την αύξηση του επιδόματος επιστημονικής αποδόσεως κατά 7 (επτά) ποσοστιαίες μονάδες;
-    Μήπως επειδή δεν μπόρεσαν να οικειοποιηθούν το ψήφισμα που ήταν δική μας πρωτοβουλία αγνοώντας το κοινό συμφέρον;

Παρ’ολα αυτά και παρά τις συνεχείς επιθέσεις που υφιστάμεθα, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του Σ.Υ.Τ.Ε.,  προκειμένου να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό συμφέρον με την κατάθεση ενιαίας πρότασης που θα εκράζει όλους τους συναδέλφους. Δυστυχώς αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνεργασία. Ας αναλάβουν λοιπόν αυτοί την πρωτοβουλία και εμείς θα ακολουθήσουμε.

Συνάδελφοι,  όπως καταλαβαίνετε εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση για συνεργασία, προκειμένου να λύσουμε το ασφαλιστικό μας πρόβλημα. Δυστυχώς, ο Γ.Γ. του Σ.Υ.Τ.Ε. παρότι «δημοκράτης», αναλώνεται στη διοργάνωση επιθέσεων εναντίον μας (Ανακ.17/14.12.2009 & 18/5.1.2010) αντί να αναλώνεται στην επίλυση του ασφαλιστικού.

Μάλιστα, στο πρόσφατο Συνέδριο της ΟΤΟΕ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να καταργηθεί η ίση μεταχείριση για τα μικρότερα σωματεία. Δηλαδή, να καταργηθεί το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας και η δημοκρατία που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται ο εν λόγω «δημοκράτης» και «αγωνιστής»…. Αυτό λέγεται απίστευτη πρόκληση και απύθμενο θράσος.

Ο αγώνας για το ασφαλιστικό, μας αφορά όλους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εμείς έχουμε όλη τη καλή διάθεση να συνεργαστούμε με όλους του συναδέλφους για το συμφέρον μας. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τον Σύλλογό μας δεν υπόκεινται σε κομματικές δεσμεύσεις, δεν εξυπηρετούν παραταξιακές σκοπιμότητες, δεν επηρεάζονται από ανούσιες ιδεοληψίες και μικροσυμφέροντα.

Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. μελετά συνεχώς την ανάληψη ευρύτερων πρωτοβουλιών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.    

ΥΓ. Επειδή για το ΣΕΠΤΕ πρώτιστη σημασία στην παρούσα φάση έχει η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος, δεν θα αναλωθούμε σε απαντήσεις στις κακόβουλες επιθέσεις του Γ.Γ. του Σ.Υ.Τ.Ε., επειδή για εμάς αυτό αποτελεί θέμα δευτερευούσης σημασίας θα επανέλθουμε αργότερα.








 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio