ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 48
Αθήνα, 27.4.2012
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦ’ΑΠΑΞ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αίσχος και ντροπή για τη Σίνα 16 . Η κατάργηση του εφ’απαξ ξεκίνησε με τη συναίνεση του Προέδρου του  Σ.Υ.Τ.Ε., ερήμην των εργαζομένων. Ως εκπρόσωπος των μετόχων και της Διοίκησης και όχι των εργαζομένων, συμφώνησε στην πρόταση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης  στην Επιτροπή που συνεστήθη για την τροποποίηση του Κανονισμού Χορήγησης Δανείων στην οποία παρανόμως συμμετείχε διότι δεν εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους να περικόπτουν το εφάπαξ των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται.
Στο άρθρο 8 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ  συμφώνησε ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ  να τεθούν  ως όροι στον Κανονισμό Χορήγησης Δανείων, μέτρα κατά των εργαζομένων και  συγκεκριμένα:
«Στις περιπτώσεις που υπάλληλος βρίσκεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτός μισθοδοσίας (απόσπαση Ε.Κ.Τ., γονική άδεια κλπ.), η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση του δανείου θα πρέπει να καταβάλλεται εξ ιδίων, το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση καθυστέρησης πέραν του μηνός θα καταλογίζονται τόκοι υπερημερίας.
Επίσης υπάλληλος που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί από την Τράπεζα ή από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, θα υποχρεούται να αποπληρώνει από την εφάπαξ αποζημίωσή του, εφόσον δικαιούται ή εξ ιδίων εάν δε δικαιούται, τα υπόλοιπα όλων των δανείων του εκτός από τα υπόλοιπα δύο μόνο στεγαστικών δανείων (Α, Β ή Γ’κατηγορίας), όποια αυτός επιθυμεί.».
Στην πρώτη παράγραφο καταδικάζουν τους συναδέλφους που μπορεί για παράδειγμα να έχουν πάρει άδεια άνευ αποδοχών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους να βρουν χρήματα να πληρώσουν τις δόσεις τους και σε περίπτωση που καθυστερήσουν πέραν του μηνός, θα τους καταλογίζουν και τόκους υπερημερίας.
Πέραν των ανωτέρω όπως μας πληροφόρησαν οι νομικοί μας σύμβουλοι, ο Κανονισμός αυτός δεν μπορεί να ισχύσει για τις παλαιές δανειακές συμβάσεις αλλά για τις νέες. Δυστυχώς όμως και όπως μας πληροφόρησαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, η παρακράτηση των δανείων έχει ήδη ξεκινήσει, ερήμην των εργαζομένων. Μέχρι τώρα ο συνταξιοδοτηθείς συνάδελφος ερωτάτο, εάν επιθυμεί την παρακράτηση του εφάπαξ.  Δυστυχώς μετά την υπογραφή του ανωτέρω κανονισμού δεν θα ερωτάται.
Τι συμβαίνει άραγε συνάδελφοι; Μήπως είναι αλήθεια αυτά που ψυθιρίζονται στους διαδρόμους για τους δύο επικεφαλείς του Σ.Υ.Τ.Ε.;
Συνάδελφοι, επιτέλους ξεσηκωθείτε διότι η κατρακύλα που έχουν πάρει δεν έχει σταματημό. Αντιδράστε διότι όσοι είστε εγγεγραμμένοι στο Σ.Υ.Τ.Ε. δεν έχετε σύλλογο αλλά τον Δούρειο ‘Ιππο που σας σκάβει το «λάκκο». Δυστυχώς, απ’ότι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον θα καταργήσουν με τη συναίνεση του Σ.Υ.Τ.Ε. όλα σας τα δικαιώματα.
Ο Σύλλογός μας, είναι ο μόνος Σύλλογος που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Εγγραφείτε τώρα που είναι νωρίς, προτού καταργήσουν όλα μας τα δικαιώματα. Φαίνεται ότι ο κ. Προβόπουλος που υπέγραψε τα μνημόνια βοηθούμενος από τον Δούρειο ‘Ιππο (Σ.Υ.Τ.Ε) απ’εδώ και πέρα θα είναι ο «λαγός» για την υλοποίηση των μνημονίων και όλων των άλλων μέτρων κατά των εργαζομένων. Τώρα ξεκίνησαν με την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση, σήμερα καταργούν το εφ’απαξ, αύριο  θα καταργήσουν και το γράμμα «Ε» αρχικό της λέξεως ΕΛΠΙΔΑ.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.








 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio