ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 49
Αθήνα, 4.5.2012
OXI ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!!!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η παραεργοδοτικη εξουσία στην Τ.τ.Ε. (και όχι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων) έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ερωτηματικά σε όλους σχεδόν τους συναδέλφους. Ιδιαίτερα προβλήματα δημιούργησε η αύξηση του ωραρίου που σκοπό είχε, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης την μείωση του μισθολογικού κόστους μόνο για τους συναδέλφους που δουλεύουν υπερωριακά. Αυτή βέβαια η ρύθμιση έγινε κατά παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας όπως μας ενημέρωσαν οι Νομικοί μας Σύμβουλοι. Δυστυχώς, δεν δίστασαν να  προσβάλουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία είναι κατοχυρωμένα με την Σ.Σ.Ε. της Ο.Τ.Ο.Ε. η οποία είναι σε ισχύ προκαλώντας την οργή όλων των τραπεζοϋπαλλήλων. Απεφάσισαν ερήμην των εργαζομένων να αυξήσουν το ωράριο, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους συναδέλφους που έχουν παιδιά. Αυτή την εγκληματική τους ενέργεια σε συνάρτηση με τους προβληματισμένους συναδέλφους που πήγαιναν υποχρεωτικά να ενημερωθούν στις συγκεντρώσεις τους προκειμένου  να δικαιολογήσουν τα σφάλματά τους την  αποκαλούν καθολική αποδοχή της πολιτικής του Σ.Υ.Τ.Ε.
Επιτέλους, δεν έχουν ίχνος ντροπής;
Έχουν ακόμη και το θράσος να απειλούν τους συναδέλφους ότι, εάν δεν προσφέρουν την τρίωρη επιπλέον απασχόληση θα τους περικόψουν κατά 8,1% τον μισθό τους, επιπλέον της μείωσης που υπέγραψαν . Αίσχος και ντροπή! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι παράνομο. ‘Αλλωστε η Διοίκηση της Τράπεζας το γνωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα το έκανε. Ο Σ.Υ.Τ.Ε. γιατί άραγε τρομοκρατεί τους εργαζομένους; Μήπως παίρνει εντολές από τα κόμματα του μνημονίου;
Ο συντάκτης  της Ανακοίνωσης Νο 43/3.5.2012 του Σ.Υ.Τ.Ε. πρέπει να ντρέπεται γιατί είναι ο μοναδικός συνδικαλιστής στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος που υπέγραψε μειώσεις μισθών των εργαζομένων με ταυτόχρονη αύξηση του ωραρίου κατά παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας και έχει το θράσος να πανηγυρίζει . Βεβαίως, όλοι στην Τ.τ.Ε γνωρίζουν για τις σπουδές προπαγάνδας που έκανε στη Μόσχα το 1970 αλλά φαίνεται ότι κι εκεί θα ήταν κακός μαθητής. ’Αλλωστε και στην Τράπεζα δεν έχει δουλέψει ποτέ διότι μονίμως ήταν απεσπαμένος.
« Πρέπει να μάθει ακόμη ότι όταν κάποιος λέει ότι οι άλλοι ψεύδονται χωρίς να αναφέρει ποια είναι τα ψεύδη, τότε ο ίδιος ψεύδεται ».
Εμείς σεβόμενοι τη συνδικαλιστική δεοντολογία και αλληλεγγύη επικοινωνήσαμε με το Γενικό Γραμματέα του Σ.Υ.Τ.Ε. προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση και του είπαμε ότι πρέπει να πάμε ενωμένοι στη Διοίκηση  διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα θέματα αλλά και τον τρόπο της αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης διότι μας ενημέρωσαν οι νομικοί μας σύμβουλοι. Ο Σύλλογός μας θα δεχόταν μειώσεις με την προϋπόθεση, ότι το ποσοστό της μείωσης δεν θα ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό του πληθωρισμού και του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Είναι απορίας άξιον πως συνυπέγραψαν ότι παραιτούνται της είσπραξης ποσοστού 60% του επιδόματος Ισολογισμού, αφού η παραίτηση σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου
1. Απόφαση 843/2002 “Η συμφωνία περί παραιτήσεως του μισθωτού από τις νόμιμες εν γένει μισθολογικές του αξιώσεις (μισθό, επιδόματα κλπ.) είναι άκυρη,  είτε γίνει πριν από την παροχή εργασίας είτε μετά από αυτή”
2. Απόφαση 887/1989 “Πάσα παραίτησις του εργαζομένου εκ του δικαιώματος λήψεως των νομίμων αποδοχών των επιδομάτων η άλλης εκ της εργασίας αυτού παροχής  υφ’οιανδήποτε μορφή  παραίτησις είναι άκυρη και θεωρείται μη γενομένη”.
Βέβαια η παραεργοδοτική εξουσία μπροστά στα οφέλη που εισπράττει (κυρίως σε προσωπικό επίπεδο) από τη συνδιοίκηση, δεν πτοήθηκε να ξεπουλήσει τους εργαζόμενους αλλά και να πάρει στο λαιμό της όλους τους εργαζόμενους στις άλλες Τράπεζες. Ο δε Πρόεδρος του Σ.Υ.Τ.Ε. (ως εκπρόσωπος της Διοίκησης και όχι των εργαζομένων) είχε το θράσος να αναφέρει στον Αntenna την προηγούμενη Παρασκευή,  «ότι η επιχειρησιακή σύμβαση στην ΤτΕ αποτελεί πιλότο για τις άλλες Τράπεζες και ότι είναι μία σύμβαση ικανοποιητική».
Πέταξαν στα σκουπίδια το θέμα της ανεξαρτησίας της Τράπεζας και προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης χωρίς να ζητήσουν από τη Διοίκηση ως όφειλαν, την γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας διότι σύμφωνα με γνώμες της Ε.Κ.Τ. επί σχεδίων εθνικών νομοθετικών διατάξεων οι τροποποιήσεις που αφορούν τις αποδοχές των μελών των οργάνων λήψης αποφάσεων και των υπαλλήλων μιας Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας, θα πρέπει να αποφασίζονται σε στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Εθνική Κεντρική Τράπεζα, οι απόψεις της οποίας θα πρέπει να λαμβάνονται δεόντως υπόψη, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαρκής ικανότητα της Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας να εκτελεί ανεξάρτητα τα καθήκοντά της.
‘Οσον αφορά το θέμα του εφάπαξ στην Ανακ. Νο. 43 χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που μας εξέθεσαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διοίκησης, όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τη δυσμενή αυτή ρύθμιση. Τονίζουμε  ότι στόχος του μνημονίου είναι η κατάργηση του εφάπαξ. Δυστυχώς, βρίσκονται σε τέτοια “σύγχυση» που ότι τους προτείνει η Διοίκηση το υπογράφουν αδιαφορώντας για τη νομιμότητα και κυρίως αδιαφορώντας, εάν η πρόταση είναι δυσμενής για τους συναδέλφους που εκπροσωπούν. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά συμφώνησαν με τον εργοδότη δυσμενή μέτρα κατά των εργαζομένων. Αιδώς Αργείοι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι συμφώνησαν ακόμη και την περικοπή της παιδικής μέριμνας για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα χωρίς να το ανακοινώσουν αρχικά γιατί φοβήθηκαν την οργή των συναδέλφων. Πονηρά σκεπτόμενοι, περίμεναν με μεγάλη αγωνία να επικυρωθεί η σύμβαση από το Γενικό Συμβούλιο που παρανόμως συμμετέχουν. Γιατί άραγε;
Συνάδελφοι,
Ο εργοδοτικός και κομματικός συνδικαλισμός έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εάν εσείς δεν τους γυρίσετε την πλάτη, αυτοί θα συνεχίσουν το καταστρoφικό τους έργο, εις βάρος σας. Δυστυχώς, παίρνουν εντολές και ο στόχος τους είναι ο ίδιος με τον στόχο της τρόικας, στη βουλγαροποίηση της αμοιβής της εργασίας και των συντάξεων με τιμές Βρυξελλών (Νόμος 4046/14.2.2012) σελ. 713.
Συνάδελφοι,
‘Ηδη στο νέο μνημόνιο που έχουμε υπαχθεί υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού και ο νόμος υπερισχύει των επιχειρησιακών συμβάσεων .
Αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε. Εγγραφείτε τώρα στο Σ.Ε.Π.Τ.Ε., προτού επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε., είναι το μοναδικό σωματείο που υπερασπίζετε τα δικαιώματά σας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πετρούλα Σωκράτους                                       Γιώργος Σταματόπουλος 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 24
Αθήνα, 05.06.2013

ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio