ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 51
Αθήνα,11.5.2012

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο Σύλλογός μας έθεσε τα πιο κάτω ερωτήματα μέσω του septeblog.wordpress.com,  υπόψιν των συναδέλφων, οι οποίοι απάντησαν ως εξής:
1. Συμφωνείς με την μείωση των αποδοχών μας;
ΝΑΙ                    12,96 %
ΟΧΙ                    87,04 %
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ        0%2. Συμφωνείς με την κατάργηση του ωραρίου μας;ΝΑΙ         11,32 %
ΟΧΙ        88,68 %
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ     0%3. Συμφωνείς με την εξαφάνιση του επιδόματος Ισολογισμού;ΝΑΙ                   3,7 %
ΟΧΙ                 92,59 %
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ     3,7 %

Τα ανωτέρω αποτελέσματα αποδεικνύουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, απεδοκίμασαν την πολύ κακή σύμβαση που υπέγραψε ο ΣΥΤΕ ερήμην των εργαζομένων. Βεβαίως, δεν είναι τυχαία η λέξη προσφορά όσον αφορά το ωράριο και η λέξη παραίτηση όσον αφορά την μείωση των πάσης φύσεως τακτικών αποδοχών μας και την παραίτηση από της εισπράξεως ποσοστού 60% του επιδόματος Ισολογισμού.
Ο Σύλλογός μας, ως φυσικός υπερασπιστής των συμφερόντων των μελών του αλλά και όλων των συναδέλφων σε συνεννόηση με τους νομικούς του Συμβούλους σας ενημερώνει ξανά ότι:
1. Η συμφωνία περί παραιτήσεως του μισθωτού από τις νόμιμες εν γένει μισθολογικές αξιώσεις του, είναι άκυρη είτε γίνει από την παροχή εργασίας είτε μετά από αυτή (Απόφαση Αρείου Πάγου 843/2002).
2. Βασική αρχή του Εργατικού δικαίου κατά την οποίαν (αρχήν),  πάσα παραίτησις του εργαζομένου εκ του δικαιώματος λήψεως των νομίμων αποδοχών του,  επιδομάτων ή άλλης εκ της εργασίας αυτού παροχής,  οίαν παροχήν αποτελεί το δικαίωμα προαγωγής ή εντάξεώς του, υφ’ οιανδήποτε μορφήν γενομένης (παραίτησις) έστω και υπό την μορφήν της αφέσεως χρέους ( εκ των υστέρων) είναι άκυρος και θεωρείται (παραίτησις) ως  μη γενομένη.(Απόφαση Αρείου Πάγου 887/1989)

Εκ των ανωτέρω τεκμαίρεται  ότι η σύμβαση είναι άκυρη, εάν οι συνάδελφοι  δηλώσουν ότι δεν παραιτούνται της εισπράξεως ποσού μικτών αποδοχών από την στήλη της των πάσης φύσεως τακτικών αποδοχών σύμφωνα με τα ποσοστά που αναφέρει η «σύμβαση» και εάν δηλώσουν ότι δεν παραιτούνται από της εισπράξεως ποσοστού 60% του επιδόματος Ισολογισμού.
Όσον αφορά το ωράριο, όπως αναφέρει και η Ανακοίνωση Νο 44/10.5.2012 του Σ.Υ.Τ.Ε. , ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να διαλέξει, να προσφέρει εθελοντικά την επιπλέον τρίωρη εβδομαδιαία εργασία. Η αναφορά «να παραχωρήσει από τις τακτικές αποδοχές του το συμφωνηθέν 8,1%» δεν ισχύει, διότι δεν αναφέρεται πουθενά στη σύμβαση. Άλλωστε, όπως μας επισήμαναν οι νομικοι μας σύμβουλοι δεν μπορεί η Τ.τ.Ε να περικόψει το 8,1% των αποδοχών χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου.
Βεβαίως, ούτε και η Διοίκηση θα προχωρούσε σε τέτοια παρανομία, διότι η ΤτΕ είναι ένας πολύ καλός εργοδότης και σέβεται τους εργαζόμενους. Αλήθεια, ο ΣΥΤΕ γιατί επιμένει και απειλεί τους συναδέλφους; Μήπως ως «Δούρειος Ιππος» της Διοίκησης επιμένει για να ακολουθήσουν και οι άλλες Τράπεζες;
Επίσης, γιατί απειλούν τους συναδέλφους για ατομικές συμβάσεις; Μήπως ως «Δούρειοι Ίπποι» της Διοίκησης σπείρουν τον φόβο για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους; Μήπως, δεν γνωρίζουν ότι η Σ.Σ.Ε της ΟΤΟΕ είναι σε ισχύ; Μήπως, ως Δούρειοι Ίπποι της Διοίκησης θέλουν να καταργήσουν την ΟΤΟΕ;
Ουαί κι αλλοίμονο συνάδελφοι, εάν ενστερνιστούμε την λογική του παραλόγου που ο ΣΥΤΕ θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους στην ΤτΕ με στόχο όλες τις άλλες Τράπεζες. Δυστυχώς, ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει τέλος.
Πρέπει να ντρέπονται για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους. Είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν τα λάθη που έκαναν και να ζητήσουν συγνώμη από τους ίδιους τους εργαζόμενους αποκαθιστώντας την έννομη τάξη.
Συνάδελφοι,
Ο φυσικός υπερασπιστής των συμφερόντων σας στη ΤτΕ  είναι μόνο ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε.  Εγγραφείτε τώρα που είναι νωρίς προτού ποδοπατήσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σας. Σας αναμένουμε για να σας προστατέψουμε.

Για το  Δ.Σ.  του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ               ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio