ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα,27.11.2012

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Σ.Υ.Τ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Ορισμένοι συνδικαλιστές του ΣΥΤΕ λόγω των κομματικών εξαρτήσεών τους, εμφανώς θορυβημένοι από την αύξηση επιρροής του Σ.Ε.Π.Τ.Ε., στοχοποίησαν στο Συνέδριο της ΟΤΟΕ την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, εκβιάζοντας την παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Ε. (Δ.Η.Σ.Υ.Ε.) προκειμένου το Συνέδριο να λάβει παράνομη απόφαση για να μην ψηφίσει στις εκλογές. Σε τι άραγε θα ενοχλούσε μία και μοναδική ψήφος, όταν ο Νόμος 1264/1982 αναφέρει ρητώς στο άρθρο 9 (Αντιπροσωπευτικότητα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων - Εκλογές Συνδικαλιστικής Οργάνωσης) ότι «ο αριθμός των αντιπροσώπων σε κάθε δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση ορίζεται με το ίδιο μέτρο για όλες τις οργανώσεις…Ο σχετικός υπολογισμός γίνεται με βάση τον αριθμό των μελών που ψήφισαν για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην πρωτοβάθμια οργάνωση. Σε περίπτωση που προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο από το μισό του αριθμού που αποτελεί το μέτρο, προστίθεται ένας ακόμη αντιπρόσωπος….».

Ο Νόμος υπερισχύει του Καταστατικού, όπως επισημάνθηκε από την πρόεδρό μας στο Συνέδριο αλλά και από τον δικαστικό αντιπρόσωπο των εκλογών της Ο.Τ.Ο.Ε. Δυστυχώς, η δολιότητα ήταν και είναι τόσο μεγάλη, που συνέχισαν την στοχοποίησή της με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψεύδη, με την Ανακοίνωση Νο 62/26.11.2012.

Οι κομματικοί εκβιαστές του Σ.Υ.Τ.Ε., αντί να εστιάσουν στα πραγματικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από τη λαίλαπα των μνημονίων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα του χώρου μας και να πάρουν αποφάσεις μαζί με όλους τους συναδέλφους των άλλων Τραπεζών για τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε απ’ εδώ και πέρα ενωμένοι και υπερασπιζόμενοι τους εργαζομένους, δίχασαν το Συνέδριο.

Για ποια ενότητα μιλάνε οι κομματικοί εκβιαστές του Σ.Υ.Τ.Ε. που καταδολιεύονται τα πραγματικά συμφέροντά μας ενδιαφερόμενοι μόνο για την εξυπηρέτηση κομματικών και πελατειακών σκοπιμοτήτων; Σήμερα, ενόψει συγχωνεύσεων, το τραπεζικό τοπίο θα αλλάξει άρδην. Οι έξι μεγαλύτερες Τράπεζες γίνονται τρεις. Πώς είναι δυνατόν, τώρα, που σε κάθε Τράπεζα θα πρέπει να συνυπάρξουν 6 ή και 7 Σύλλογοι να μιλάνε για ένα Σύλλογο σε κάθε Τράπεζα; Αυτό δεν είναι εφικτό, όπως ανέφεραν και μέλη του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Τ.Ο.Ε και είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουν. Μπροστά όμως στη δολιότητα και στην εμπάθεια που τους διακατέχει διότι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το χαλί έχει τραβηχτεί κάτω από τα πόδια τους, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αποκλειστεί η εκπρόσωπός μας από την ψηφοφορία με ταυτόχρονο αποπροσανατολισμό του Συνεδρίου επειδή είμαστε η μοναδική ισχυρή αντιμνημονιακή φωνή στο χώρο εργασίας της ΤτΕ σε αντίθεση με τους προσκυνημένους του Δ.Σ. του Σ.Υ.ΤΕ..

Το 30Ο Συνέδριο της Ο.Τ.Ο.Ε, το οποίο θα μείνει στην ιστορία, ως «το συνέδριο της ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ», ψήφισε δύο φορές υπέρ της εκπροσώπου του Συλλόγου μας σε δύο ψηφοφορίες. Κατά την έναρξη της ψηφοφορίας υπεβλήθη ένσταση από το Σ.Υ.Τ.Ε. σε βάρος της συμμετοχής της εκπροσώπου του ΣΕΠΤΕ. Η ένσταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι . Στην πρώτη ψηφοφορία η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων ψήφισε υπέρ της εκπροσώπου μας. Στη συνέχεια, επειδή ήταν εμφανής η πλειοψηφία υπέρ της εκπροσώπου μας, φοβούμενοι ότι θα ακουστεί ο λόγος μας , μεθοδεύτηκε η δεύτερη ψηφοφορία. Ο συνταξιούχος συνάδελφος Ευσταθίου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΣΥΤΕ εκβιάζοντας τους συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ ότι τα «κουκιά» τους δεν θα πάνε στην παράταξη υπέβαλε ένσταση να γίνει δεύτερη ψηφοφορία. Η ένσταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι. Υπέρ της αποδοχής της ένστασης ψήφισαν 161, υπέρ της μη αποδοχής της ένστασης 159. Επειδή το καταστατικό αναφέρει ότι οι λευκές ψήφοι είναι αρνητικές οι 40 λευκές ψήφοι έπρεπε να προστεθούν στις αρνητικές υπέρ της απόρριψης της ένστασης. Κατά συνέπεια υπέρ της αποδοχής της ένστασης συγκεντρώθηκαν 161 ψήφοι και υπέρ της μη αποδοχής της ένστασης συγκεντρώθηκαν 159+40λευκές ψήφοι=199.

Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση που υπήρχε έλαβαν απόφαση που αντίκειται στο ίδιο το Καταστατικό της ΟΤΟΕ και στο Νόμο. Η παράνομη αυτή απόφαση θα κριθεί στα δικαστήρια διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Το θέμα είναι ηθικό και ουσιώδες.

Στη συνέχεια ετέθη το θέμα του Συλλόγου της CIΤY GROUP και της Τράπεζας Κύπρου που δεν είχαν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους στην Ο.Τ.Ο.Ε. , και κατά παράβαση του καταστατικού ψήφισαν. Τι φοβήθηκαν ; Mήπως επειδή τους ξεσκεπάζουμε και αποκαλύπτουμε τη ζημιογόνο συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους λόγω των κομματικών δεσμεύσεων και εξαρτήσεών τους; Το μεγαλύτερο ατόπημά τους ήταν ότι συμπαρέσυραν τις Συνεταιριστικές Τράπεζες που εκπροσωπούν 10 – 40 συναδέλφους να έρθουν εναντίον μας. Από πού περιμένουν άραγε βοήθεια από τις συνεταιριστικές τράπεζες ή από εμάς που μας στήριξε το 50% συν 1 του Συνεδρίου; Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας , αυτοί τι έκαναν;

Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν για να μην ψηφίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου μας είναι μέθοδος που χρησιμοποιούν προκειμένου να εξοντώσουν κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ που δεν υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και εντολές . Ο Σύλλογός μας είναι μέλος της Ο.Τ.Ο.Ε. από το έτος 1977 και θα παραμείνει, όσο υπάρχει η Ο.Τ.Ο.Ε!!!!. Η Πρόεδρος μας είναι ενεργό μέλος στη Γραμματεία Ισότητας της Ο.Τ.Ο.Ε. και την Πέμπτη 22.11.2012 στην συνδιάσκεψη των γυναικών μίλησε για τον Προγραμματισμό Δράσης της Γραμματείας για την επόμενη τριετία και έλαβε συγχαρητήρια από όλες τις συναδέλφους. Αυτό τους ενόχλησε, όπως τους ενοχλεί η συμμετοχή μας στις Επιτροπές Προαγωγών, Στεγαστικών Δανείων, Δανείων μισθών κλπ. Δηλαδή θέλουν να μας αφαιρέσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμά μας να εκπροσωπούμε τους εργαζομένους ενεργούντες καταφανώς κατ’εντολή των αφεντικών τους. Με την Ανακοίνωσή τους διαστρέβλωσαν την αλήθεια και προσπάθησαν να δώσουν εκφοβιστικά μηνύματα (κατά την πάγια τακτική τους) για να εκβιάσουν αυτή τη φορά τους τραπεζοελλαδίτες και να πνίξουν κάθε άλλη ελεύθερη-αντιμνημονιακή φωνή μέσα στην Τράπεζα Ελλάδος όσων παρατάξεων του Σ.Υ.Τ.Ε. που αντιστέκονται σθεναρά στη βουλγαροποίηση της αμοιβής και των συνθηκών εργασίας. Μήπως ξεχάσατε τις συστάσεις τους προς αντιδρώντες στις μνημονιακές πολιτικές συναδέλφους «μην φωνάζετε θα θυμώσει ο Κουτρουμάνης»; Βέβαια, ο κύριος στόχος τους ήταν η διάλυση της Ο.Τ.Ο.Ε. γιατί δίχασαν τους συναδέλφους. Απόδειξη ότι υπέγραψαν παρά την αντίθεση της Ο.Τ.Ο.Ε. την αύξηση του ωραρίου για τους εργαζομένους στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και την μείωση του επιδόματος Ισολογισμού που ήταν ευθέως παράνομη και άκυρη υποκαθιστώντας την Ο.Τ.Ο.Ε. – κλαδικές κατακτήσεις- παραβιάζοντας βασικές διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας. Τώρα, ως Δούρειοι ίπποι μέσα στην Ο.Τ.Ο.Ε. κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τη διαλύσουν.

Αντί να έρθουν μαζί μας να διεκδικήσουμε την χορήγηση ολόκληρου του εφάπαξ σε όλους τους συναδέλφους (επισείοντας ανύπαρκτους κινδύνους για τρομοκράτηση των συναδέλφων) προκειμένου να μην συνεχιστεί «η εθελούσια έξοδος» χωρίς κόστος για την εργοδοσία σε όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια δουλειάς. Αντί γι’αυτό το μόνο που τους ενδιαφέρει και αγωνιούν είναι να πάρουν οι ίδιοι το εφάπαξ, να συνταξιοδοτηθούν και αμέσως μετά να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους στην Τράπεζα ως Σύμβουλοι , αδιαφορώντας ενσυνειδήτως για την βλάβη των συμφερόντων των συναδέλφων. Βεβαίως, ονειρεύονται διότι η Τράπεζα δεν έχει ανάγκη από στελέχη σαν αυτούς και δεν θα ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα αφεντικά τους. Μεθοδεύουν την παραπλάνηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους και των ταπεινών συμφερόντων τους.

Σήμερα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνειδητοποιήσουν και κυρίως να αντιληφθούν ότι οι κομματικοί εκβιαστές της Σίνα 16 (όχι όλοι, οι γνωστοί) είναι άνθρωποι αγράμματοι και εντελώς ακατάλληλοι για τις σημερινές περιστάσεις και δεν έχουν συναίσθηση ότι με τη φυσική τους παρουσία στο Σ.Υ.Τ.Ε. ζημιώνουν τους εργαζόμενους. Τέτοια πρόσωπα καταφανώς ανεπαρκή είναι επικίνδυνο να διαχειρίζονται τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε και θα γίνουν δριμύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, παραβίαση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας).
Συνάδελφοι,

Επιτέλους αφυπνισθείτε!!!! Οι καιροί είναι πρωτοφανώς δύσκολοι και απαιτούν τον χειρισμό των προβλημάτων μας από πρόσωπα που έχουν τις απαιτούμενες ευρύτερες γνώσεις για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά μας. Αντί να ασχολούνται με τον προγραμματισμό δράσης μας στον επερχόμενο Αρμαγεδώνα που ενδεχομένως θα καταβαραθρώσει μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις, υγεία και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους και προσπαθούν να σωθούν σαν τα ποντίκια, εγκαταλείποντας το καράβι την ώρα της τρικυμίας……..

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ









 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio