ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 53
Αθήνα, 02.01.2013

ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ

Ο Σύλλογος μας, εδώ και χρόνια, θέτει σε όλες τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις και στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το θέμα της αξιοποίησης όλου του Επιστημονικού Προσωπικού της Τράπεζας. Η ανάδειξη στελεχών μέσα από την ιεραρχία έπρεπε να είχε κατοχυρωθεί με Επιχειρησιακή Σύμβαση ή σε ένα νέο Κανονισμό Εργασίας, όπως ισχύει σε άλλες Τράπεζες. Δυστυχώς, επί σειρά ετών, με την ανοχή όλων μας, προσλαμβάνονταν στελέχη από την αγορά με την ιδιότητα του «Συμβούλου», με υψηλότατες αποδοχές και χωρίς καμιά αξιολόγηση και κατόπιν περνούσαν στην ιεραρχία σε υψηλότατες διοικητικές θέσεις (Εντεταλμένου Τμηματάρχη, Υποδιευθυντή, Διευθυντή).Μετά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2012, όλοι οι συνάδελφοι προβληματίστηκαν για την πρωτοφανή κίνηση από μέρους της Διοίκησης να διορίσει σε θέσεις Διευθυντών και μάλιστα σε νευραλγικές για την Τράπεζα Διευθύνσεις (ΔΟΜ, ΔΕΙΑ), στελέχη εκτός Τράπεζας. Η κριτική μας, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα προσόντα τυπικά και ουσιαστικά των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά αντίθετα, έχει να κάνει με την ανυπαρξία διαδικασιών για την αξιολόγηση των στελεχών, προκειμένου να διεκδικήσουν και να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε στελεχιακή βαθμίδα.

Ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, πιστός στις αρχές της αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης και της ίσης ευκαιρίας για όλους του συναδέλφους, έχει επανειλημμένα εκφράσει τις θέσεις του για τη διαδικασία τοποθέτησης, τόσο των ανωτάτων, όσο και των μεσαίων στελεχών. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, οι δυνάμεις που προωθούν εδώ και πολλά χρόνια την ισοπεδωτική πολιτική δεν το επιτρέπουν.

Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, οι προσλήψεις στην ΤτΕ έγιναν με ανοιχτές προκηρύξεις, περιγραφή των αυξημένων προσόντων και αντίστοιχη αξιολόγηση. Ήδη, οι προσληφθέντες με τίτλους διδακτορικών και μεταπτυχιακών, καθώς και κάτοχοι σημαντικής εργασιακής εμπειρίας έχουν φτάσει στο μέσον της εξέλιξής τους για την διεκδίκηση των μεσαίων και προς τα πάνω θέσεων. Με την ως άνω απόφασή της, η ΤτΕ είναι σαν να ανακοινώνει ότι όλοι αυτοί, στους οποίους αναφερόμαστε, δεν αξιολογούνται θετικά για να διεκδικήσουν τις θέσεις στην ανώτατη ιεραρχία.

Εμείς, δεν θα ισοπεδώσουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης, αλλά σε μια κοινωνία που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία, σε μια τράπεζα που οι υπάλληλοι της δέχθηκαν να συνεισφέρουν στη βέλτιστη λειτουργία της με μείωση των αποδοχών τους, σε μια πολιτεία που διεκδικεί διαφάνεια και δικαιοσύνη, θα περιμέναμε τούτη την ώρα μια άλλη διαχείριση.

Η αλήθεια είναι, ότι οι αποχωρήσεις των ανωτάτων στελεχών προς συνταξιοδότηση έπληξαν την λειτουργία της ΤτΕ ως «τσουνάμι», σε μια ιδιαίτερη για την Τράπεζα, τη χώρα, αλλά και γενικότερα την Ευρώπη, συγκυρία. Όμως, οι όποιες θέσεις έμειναν κενές θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εσωτερικά, με πλήρη περιγραφή των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους υπαλλήλους της ΤτΕ, να υποβάλουν υποψηφιότητα και να κριθούν για την καταλληλότητά τους. Στη συνέχεια, η πλήρης περιγραφή των στόχων και η αξιολόγηση των συγκεκριμένων στελεχών θεωρείται πιο πολύ από απαραίτητη.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά για τη λήψη αποφάσεων που θα εκσυγχρονίσουν μεθόδους και πρακτικές που ισχύουν στην Τράπεζα και ανήκουν σε άλλες εποχές, με ιδιαίτερο μέλημα την εκπλήρωση του αυξημένου ρόλου της ΤτΕ, σε μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση της κοινωνίας και την ύφεση της οικονομίας,

Καλούμε, Όλο το επιστημονικό προσωπικό, στην από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων που δεν είναι μόνο αιτήματα της μερίδας του συγκεκριμένου προσωπικού, αλλά περισσότερο από ποτέ επιταγές μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.

Με τις πιο θερμές του ευχές για μια καινούργια χρονιά πιο δημιουργική









 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio