ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ)

Συνάδελφοι,

Α’ ΘΕΜΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΠΑΓΩΝΗ

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με την Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης και συζήτησαν μαζί της όλα τα θέματα της τρέχουσας συνδικαλιστικής επικαιρότητας:

1. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ετέθη το θέμα της Αναδιοργάνωσης των Διευθύνσεων Στατιστικής, Εργασιών Δημοσίου και Ι.Ε.Τ.Α. Η κα. Διευθύντρια είπε, ότι πολύ πιθανόν η αναδιοργάνωση να εγκριθεί από το Γενικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου 2014, εάν ολοκληρωθούν μέχρι τότε οι απαραίτητες διεργασίες.

2. ΕΝΤΑΞΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ
Επισημάνθηκε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει για την έγκριση των εντάξεων η μετατάξεων των συναδέλφων σε διαβαθμίσεις. Η κα. Διευθύντρια είπε, ότι επειδή προσφάτως ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση της Δ/νσης και πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις, δεν πρόκειται άμεσα να εγκριθούν οι εντάξεις ή μετατάξεις των υπαλλήλων σε διαβαθμίσεις και μάλιστα χωρίς αξιολόγηση.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΤΕ επεσήμαναν ότι αυτό είναι άδικο για τους συναδέλφους που δεν έχουν τύχει καμιάς τοποθέτησης - δεν υφίσταται ουδεμία διαδικασία και κατά συνέπεια δεν μπορεί να διεκδικείται η όποια τοποθέτηση - και άλλωστε η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την Εγκύκλιο 337/02.06.1989, έτσι όπως τροποποιήθηκε με την ΑΓΣ 3/29.02.2008 και να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των προτάσεων των επί μέρους Δ/νσεων, χωρίς περικοπές.

Υπογραμμίζεται, ότι οι διαβαθμίσεις, σε όλες τις Δ/νσεις όπου έχουν υιοθετηθεί, ήρθαν να αντικαταστήσουν στελεχιακές θέσεις που εξέλειπαν με την κατάργηση των Υπηρεσιών. Επειδή λοιπόν νέοι, ενδιάμεσοι και παλαιοί υπάλληλοι αναλαμβάνουν παρόμοια καθήκοντα εντός των Τμημάτων, δικαίως σχεδιάσθηκε διαδικασία για την τοποθέτηση των υπαλλήλων σε διαβαθμίσεις, οι οποίες συνοδεύονται από αντίστοιχα επιδόματα ευθύνης. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κάθε υπαλλήλου, τον τρόπο πρόσληψης (ειδικός ή απλός διαγωνισμός), την ευδόκιμη υπηρεσία στη Τράπεζα εντός ή εκτός της ίδιας Δ/νσης, τα ειδικά έργα στα οποία ενδεχομένως έχει συμμετάσχει. Δηλαδή, αντί της προσπάθειας να υιοθετούνται οι διαδικασίες τοποθέτησης σε διαβαθμίσεις για όλες τις Δ/νσεις της ΤτΕ, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται τείνουν να καταργηθούν, με μεθόδους που καθόλου δεν τιμούν το «επίπεδο οργάνωσης», το οποίο θα ‘πρεπε να επιλέξει η Κεντρική μας Τράπεζα.

Β’ ΘΕΜΑ : ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Καθημερινή», η ΤτΕ θεμελιώνει τον δεύτερο πυλώνα του συνταξιοδοτικού. Κατά λέξη:

«Την επόμενη μέρα, για τη γενιά των ασφαλισμένων με βασική εγγυημένη σύνταξη τα 360 ευρώ, επιχειρεί να προλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος, διερευνώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του λεγόμενου δεύτερου πυλώνα ασφάλισης, μέσω των επαγγελματικών ταμείων. Το θέμα μελετά, με εντολή της ΤτΕ, η Ernst & Young, η οποία αναμένεται να παραδώσει τα αποτελέσματα της μελέτης στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης, που έχει ανοίξει για τις συμπληρωματικές συντάξεις …………….».

Η Τράπεζα της Ελλάδος «έτρεξε πρώτη» να εφαρμόσει αυτό τον θεσμό με την απόφασή της για την δημιουργία πρόσθετου λογαριασμού με τον τίτλο «Κεφάλαιο Αλληλοβοηθητικού Χαρακτήρα - Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών», με την συναίνεση του ΣΥΤΕ και «…για το καλό των εργαζομένων φυσικά!!!!»

Αλήθεια συνάδελφοι, έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους, όσοι υπέγραψαν την συμφωνία και τον κανονισμό λειτουργίας του Κεφαλαίου Αλληλοβοηθητικού Χαρακτήρα (προγράμματος μετεργασιακών παροχών); Που μας οδηγούν άραγε; Σε συντάξεις πείνας; Γνωρίζουν τι είναι επαγγελματικό ταμείο;

To επαγγελματικό ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύεται προαιρετικά μεταξύ τουλάχιστον 100 εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ή αγροτών και έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικό. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και ελέγχεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και Ορκωτούς Λογιστές. Ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων ανήκει στον Β΄ πυλώνα ασφάλισης και εισήχθη τη χώρα μας με το νόμο 3029/2002 (Νόμος Ρέππα). Ο θεσμός αυτός, λόγω της πληθώρας από ασάφειες που υπάρχει στο φορολογικό καθεστώς και των υψηλών εισφορών προς τα ταμεία από εργαζόμενους και εργοδότες, έχει οδηγηθεί σε αποτυχία.

Μήπως, θέλουν να δημιουργήσουν επαγγελματικό ταμείο για να μας βάλουν από την πίσω πόρτα σε ασφαλιστική εταιρεία; Αλήθεια, τι ακριβώς θέλουν οι εμπνευστές του «Προγράμματος Μετεργασιακών Παροχών»; Να οδηγηθούμε στο να έχουμε εποπτεία των επικουρικών συντάξεων από το Υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε με απλές υπουργικές αποφάσεις και καθ’ υπαγόρευσιν της Τρόϊκα να υπάρξουν ανεξέλεγκτες περικοπές, όπως έγινε και με την κύρια σύνταξη; Ηθελημένα ξεχνούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και ως προς τις συντάξεις του προσωπικού. Σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς το Σύλλογό μας το επιβεβαιώνει.

Συνάδελφοι,

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτό το ατόπημά τους. Πάρα πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται αν μπορούν να κάνουν αρνητική δήλωση για το «Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών». Τους ενημερώνουμε υπεύθυνα, ότι μπορούν, όποτε θέλουν να το κάνουν, εισπράττοντας αναδρομικά και τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν υπέβαλαν αρνητική δήλωση, το δικαίωμά τους για κοινωνική ασφάλιση δεν είναι δεκτικό παραιτήσεως.???? Συνημμένα σας αποστέλλουμε την αρνητική δήλωση.

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε για την κοινωνία και την οικονομία, ο εργοδοτικός και κομματικοποιημένος συνδικαλισμός συνεχίζει το καταστροφικό έργο του. Σήμερα, που τα πάντα καταρρέουν πρέπει να τους γυρίσετε την πλάτη και να ενισχύσετε τον υγιή συνδικαλισμό προκειμένου να σταματήσει η αναξιοκρατία, η άνιση μεταχείριση και η ρουσφετολογία. Οι εξελίξεις στο χώρο μας είναι ραγδαίες και οι αλλαγές αναμένονται να είναι θεαματικές γι’ αυτό πρέπει να αντιδράσετε άμεσα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio