ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

“Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ”
Το ΔΣ του ΣΕΠΤΕ, χαιρετίζει τις θετικές ενέργειες του κ. Mario Draghi και του ΣΥΤΕ (Ανακοίνωση Νο 26/29.11.2017), αφού επιτέλους αναγνωρίζουν και υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και ειδικότερα τον θεσμικό της ρόλο όσον αφορά στην Εποπτεία των Ιδρυμάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ιδιαίτερα ωστόσο, χαιρόμαστε για την επιβεβαίωση των θέσεων του Συλλόγου μας, ο οποίος πάντα προέβαλε τη σημασία και τη βαρύτητα που έχει η ανεξαρτησία μιας Κεντρικής Τραπέζης μέσα στο ΕΣΚΤ, όσον αφορά στη τήρηση των Δημοκρατικών Ιδεωδών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Νομισματική ενοποίηση. Η επιβεβαίωση έρχεται με την αναγνώριση του θεσμικού ρόλου του Διοικητού κ. Ι. Στουρνάρα στην συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ του Διοικητή της ΕΚΤ κ. Draghi με εκπροσώπους των Eυρωπαϊκών συνδικάτων υπό την αιγίδα της ΕΣΟΚΤΕ, της UNI Europa και της EPSU την Πέμπτη 23.11.2017. Ξέχασαν όμως, να ενημερώσουν τους συναδέλφους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) ότι η ανεξαρτησία της ΤτΕ και συγκεκριμένα το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) και της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει όλο το εν ενεργεία προσωπικό και τους συνταξιούχους όλων των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος, σύμφωνα με τις Εκθέσεις για τη Σύγκλιση και σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της ίδιας της ΕΚΤ που απευθύνονται στον Σύλλογό μας και ήδη τα έχουμε κοινοποιήσει στον κ. Διοικητή. Και γεννάται το ερώτημα γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ, ο οποίος είναι ο συντάκτης της Ανακοίνωσης Νο 26/29.11.2017, αφού ως διαπρύσιος κήρυκας μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τραπέζης, δεν ανέφερε στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και στον Επίτροπο του Κράτους ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ώστε να σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι παράνομες κρατήσεις όλων των νόμων που αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Νο 244/2017). Στη συνέχεια, θα έπρεπε να επιστραφούν και οι παράνομες κρατήσεις. Δηλαδή, ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ όπου τον «βολεύει» κόπτεται υπέρ της ανεξαρτησίας και όπου δεν τον «βολεύει», λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας, δεν αναφέρει ούτε λέξη.
Τι θα πράξει και σε τι είδους ενέργειες θα προβεί ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ και οι συν αυτώ διοικούντες (ομοτράπεζοί του), σε περίπτωση όπου οι εν ενεργεία υπάλληλοι θα υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους κατά 3 ή 4 μισθούς; Θα υπεραμυνθεί της ανεξαρτησίας της ΤτΕ ή θα πάρει τη θέση της Διοίκησης, όπως έγινε το έτος 2012 όπου υπέγραψαν μειώσεις στους μισθούς μας χωρίς να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Τραπέζης και μάλιστα κατά παράβαση του ίδιου του καταστατικού του ΣΥΤΕ; Πώς γίνεται αποδεκτό από τους ανωτέρω το γεγονός, ότι οι συνταξιούχοι της ΤτΕ έχουν ήδη απωλέσει 3 έως 4 συντάξεις ετησίως; Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν υπερασπίζονται (οι διοικούντες τον ΣΥΤΕ) το ίδιο σθεναρά και με ζήλο την ανεξαρτησία της Τραπέζης; Μάλλον διότι κατΆ αυτούς η ανεξαρτησία της ΤτΕ ερμηνεύεται «ελαστικά» και εφαρμόζεται «κατά το δοκούν».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΤΕ







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio