ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

Επιτέλους ο «συτε», εκτός από τα πολιτιστικά, άρχισε να ασχολείται και με τα προβλήματα των συναδέλφων, αφού βέβαια προηγήθηκαν οι τελευταίες ανακοινώσεις μας. Ωστόσο, εμείς κρίνουμε καλό να τους συμβουλεύσουμε, ότι η εμπάθεια και οι εν θερμώ αντιδράσεις κάποιων νέων και άπειρων «συνδικαλιστών» είναι κακοί σύμβουλοι. Δεν μπορούμε παρά να σκεφθούμε, ότι η «συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια» έχει οδηγήσει σε κακόβουλες κινήσεις εις βάρος των μελών τους (Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών), αλλά και όλων των συναδέλφων και τώρα στοχεύουν στην υποβάθμιση της όποιας θεώρησης των πραγμάτων από τον ΣΕΠΤΕ. ¶ραγε, γιατί φοβούνται και πανικοβάλλονται;

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά και παρά το γεγονός ότι αντιβαίνει στη δεοντολογία μας, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε ψεύδη και συκοφαντίες από «συνδικαλιστές» που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των συναδέλφων προς ίδιο όφελος και κατΆ εντολή των «αφεντικών τους».

Προφανώς, η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των συναδέλφων από τον Σ.Ε.Π.Τ.Ε. που είναι ο μόνος υπερασπιστής των συμφερόντων σας, είναι γιΆ αυτούς προσπάθεια ενός αντισυλλόγου! Τους επισημαίνουμε, ότι αντισύλλογος είναι ο «σ.υ.τ.ε.» που είναι διασπασμένος σε τέσσερεις - πέντε κομματικές παρατάξεις, οι οποίες «φαγώνονται» μεταξύ τους. Η διαστρέβλωση από μέρους τους είναι ότι ανακοίνωσαν ότι «…την Δευτέρα 10/2/2014 υπογράφηκαν και κοινοποιήθηκαν στο προσωπικό της ΔΕΠΣ οι μετατάξεις στις διαβαθμίσεις που εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα…», ενώ αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πρώτοι εμείς, θέσαμε το θέμα της καθυστέρησης στη Διοίκηση και το αναφέραμε σε δύο ανακοινώσεις μας (Ανακ.Νο 33/28.1.2014 και Ανακ.Νο 34/11.2.2014), τονίζοντας ότι αυτό είναι άδικο για τους συναδέλφους που δεν έχουν τύχει καμιάς τοποθέτησης, πιστεύοντας στις αρχές της ίσης μεταχείρισης και παλεύοντας να λύσουμε τα προβλήματα του χώρου μας, όχι με την μέθοδο της «εξυπηρέτησης», αλλά της διεκδίκησης και της δικαιοσύνης, τηρώντας πλήρως τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους της Τράπεζας. Είναι φανερό ότι τους ενοχλεί που λειτουργούμε αδιάσπαστα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες για την προάσπιση και μόνο των δικαιωμάτων μας.

Σήμερα, που τα πάντα καταρρέουν γύρω μας, αντί να ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα του χώρου μας και να έρθουν να συνεργαστούμε προκειμένου να θέσουμε σε νέα βάση το Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών - να ζητήσουμε από τη Διοίκηση την υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης, έτσι ώστε να διασφαλιστούμε τόσο οι εν ενεργεία συνάδελφοι (συμπεριλαμβανομένου και όσων προσλήφθηκαν μετά την 1.1.1993) όσο και οι συνταξιούχοι. Ο πρόεδρος του «σ.υ.τ.ε.» προσπαθεί να υποβαθμίσει τις θέσεις και τα επιχειρήματα μας. Τους ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση έχει παραδεχθεί, ότι τα επιχειρήματά μας για το θέμα του Προγράμματος Μετεργασιακών Παροχών είναι ευσταθή και δίκαια.
Συνάδελφοι,

Παρά τις «λίγες» δυνάμεις μας, η γνώμη μας μετράει, γιατί οι αγώνες μας είναι προσηλωμένοι στις βασικές αρχές μας και καμιά σχέση δεν έχει με τη σκοπιμότητα που υπάρχει κάτω από το προσωπείο των εργοδοτικών συνδικαλιστών!!!

Επίσης, τους καλούμε να μην χλευάζουν συναδέλφους που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.1993, διότι το θέμα αυτό απαιτεί ειδική διαχείριση και οι συντάκτες της ανακοίνωσης του «σ.υ.τ.ε.» Νο 34/13.2.2014 δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεν γνωρίζουν ούτε στοιχειώδεις διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για το ζήτημα αυτό θα εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση με τον Σύλλογο Συνταξιούχων Επιστημόνων και πρώην Στελεχιακού Δυναμικού της ΤτΕ (κ.Μπαλασκώνη) μετά την μελέτη που ετοιμάζουμε με τους νομικούς μας παραστάτες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ύπαρξη Συλλόγων είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα μας που προβλέπεται από το Σύνταγμα, τους Νόμους του Κράτους και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Κατοχυρώνεται από το άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος της χώρας μας, σύμφωνα με το οποίο «Συνδικαλιστική ελευθερία είναι το δικαίωμα να ιδρύει κανείς μαζί με άλλους συνδικαλιστική οργάνωση ή να προσχωρεί σε ήδη υπάρχουσα, με σκοπό τη διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων του ή στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να επιλέγει αυτή στην οποία θα προσχωρήσει».

Κατόπιν των ανωτέρω, τους ερωτάμε, με ποιο δικαίωμα επιθυμούν την μονοπωλιακή συνδικαλιστική εκπροσώπηση των συναδέλφων που καταλήγει σε πλημμελή προάσπιση των συμφερόντων όλων μας και οδηγεί σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, που συνήθως αποβαίνουν σε βάρος των κεκτημένων μετά από μακροχρόνιους αγώνες εργασιακών δικαιωμάτων;

Εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνδικαλιστική πολυφωνία και ο συλλογικός πλουραλισμός στους κόλπους της Τράπεζας της Ελλάδος θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση των στόχων της, στην μεγιστοποίηση των συμφερόντων της και στην ευόδωση του κοινωνικού και οικονομικού έργου που αυτή επιτελεί, προκαλώντας την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων σΆ αυτή.
Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας πάντα μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, κατανοεί τα προβλήματα των συναδέλφων και δίνει λύσεις γιατί είναι ο πραγματικός υπερασπιστής των συμφερόντων σας. Σας καλούμε να απορρίψετε τη παρωχημένη, παρακμιακή, παρασιτική και ανεπαρκή μορφή του κομματικού, πελατειακού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η μορφή αυτή συνδικαλισμού έχει πεθάνει στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανήκει στην κατηγορία όλων εκείνων των «κακών αιτιών» που έχοντας προκαλέσει την κρίση που βιώνουμε σαν κοινωνία, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. ¶λλως, τίποτε δεν έχουμε μάθει από τα λάθη μας………

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio