ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΟΥ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ Ή ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΠΤΕ, επιδοκιμάζει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας, με την οποία ενεκρίθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, η χορήγηση του ανωτέρω χρηματικού βοηθήματος στις οικογένειες των συναδέλφων με τέκνα που πέτυχαν, την εισαγωγή τους στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Είναι γνωστό ότι, ο Σύλλογός μας εδώ και δεκαετίες χορηγεί, το ανάλογο οικονομικό βοήθημα (χρηματικά βραβεία) με δικές του δαπάνες, στα τέκνα των μελών του, συγχρόνως, τόσο για αυτά που πέτυχαν της εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, όσο και σε εκείνα που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ομοταγή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Στην προαναφερθείσα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, κατά τρόπο άνισο και άδικο, δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα των συναδέλφων, τα οποία εισήχθησαν σε ομοταγή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της αλλοδαπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε όλες σχεδόν τις εμπορικές τράπεζες, το ανωτέρω έκτακτο οικονομικό βοήθημα χορηγείται, εδώ και χρόνια, με Επιχειρησιακές Συμβάσεις.
Ενδεικτικά, αναφέρονται τα ακόλουθα:

α) Στην Εθνική Τράπεζα χορηγείται, στα τέκνα των συναδέλφων που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε πόλη εκτός Νομού ή του εξωτερικού το ποσό των 500 ευρώ με την Επιχειρησιακή Σύμβαση του 2005-2006 και έκτοτε ανελλιπώς, ως οικονομική ενίσχυση, αναγνωρίζοντας την σοβαρή οικονομική επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό των συναδέλφων.

β) Στην τράπεζα Πειραιώς χορηγείται, αντιστοίχως, το ποσό των 900 ευρώ με την Επιχειρησιακή Σύμβαση του 2018 σε όλα τα τέκνα των συναδέλφων που εισήχθησαν στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

γ) Στην τράπεζα EUROBANK, στους συναδέλφους με προστατευόμενα τέκνα, πέραν του ενός, τα οποία σπουδάζουν παράλληλα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε πόλεις άλλες από εκείνη της κατοικίας του εργαζόμενου, χορηγείται κατόπιν αιτήσεώς τους, έκτακτη εφάπαξ παροχή 1.300 ευρώ μέσω μισθοδοσίας ανά σπουδάζον πέραν του ενός τέκνο, με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

Κατόπιν αυτών, καλούμε τη Διοίκηση να μεριμνήσει για την άρση της άνισης διάκρισης, χορηγώντας το χρηματικό βοήθημα των 500 ευρώ και στους συναδέλφους με τέκνα που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα ομοταγή πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

Ο ΣΕΠΤΕ, θα ενημερώσει τους συναδέλφους, για τη διαδικασία καταβολής του ανωτέρω χρηματικού βοηθήματος με νεώτερη ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΤΕ

Υ.Γ.: Αξιοπαρατήρητη είναι η σύμπνοια, για αγαστή συνέργεια μεταξύ ΔΑΔΟ και ΣΥΤΕ, όπως αυτή από κοινού δηλώθηκε με την υπΆ αριθ. 457/07.10.2020 εγκύκλιο της ΔΑΔΟ και την υπΆ αριθ. 66/06.10.2020 ανακοίνωση του ΣΥΤΕ, σε ό,τι αφορά στην καταβολή του χρηματικού βοηθήματος στους συναδέλφους, οι οποίοι δεν είναι μέλη σε κανέναν από τους δύο Συλλόγους των υπαλλήλων (ΣΕΠΤΕ και ΣΥΤΕ). Συγκεκριμένα, εγράφησαν τα εξής: «Στα τέκνα μελών του προσωπικού που δεν είναι μέλη Συλλόγων Εργαζομένων, η καταβολή θα γίνει μέσω του ΣΥΤΕ». Οι προτιμήσεις στην άνιση αντιμετώπιση δεν κρύβονται!








 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio