ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Τ.Ε. ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ (εν ενεργεία & συνταξιούχων)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αν και δεν χρειάζεται, ας ξανασυστηθούμε! Ας θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού της Τ.τ.Ε. (Σ.Ε.Π.Τ.Ε.) ιδρύθηκε το έτος 1976, σε εποχές όπου οι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων ήταν μειοψηφία στο σύνολο του προσωπικού και τα συμφέροντά τους υποεκπροσωπούνταν. Μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογός μας μάχεται για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, προασπίζοντας την αξιοκρατία και τη δεοντολογία στον εργασιακό χώρο. Παράλληλα, δείχνοντας εξωστρέφεια, συνεργάζεται με τους Συλλόγους Επιστημονικού Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Οφείλουμε ασφαλώς να ευχαριστήσουμε, τόσο το σημερινό Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε., όσο και τις μέχρι εδώ ηγεσίες του, για τις κατακτήσεις τους που ωφέλησαν το σύνολο των τραπεζοελλαδιτών, τις οποίες σαφώς και αναγνωρίζουμε. Ωστόσο, επΆ ουδενί δεν δεχόμαστε νΆ απαξιώνεται ο ξεχωριστός αγώνας και οι σημαντικές συνδικαλιστικές κατακτήσεις που πιστώνονται αμιγώς στο σωματείο μας τον Σ.Ε.Π.Τ.Ε., η παρουσίαση των οποίων θα απαιτούσε σειρά πολλών ανακοινώσεων. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο μας ψέγει ο Σ.Υ.Τ.Ε. και συνεχίζει να μας δυσφημεί, πόσο μάλλον όταν πολλές παροχές είναι κοινές, καθόσον χρηματοδοτούνται από τον ίδιο εργοδότη…

Ας σταχυολογήσουμε εδώ επιγραμματικώς ορισμένες από τις σημαντικότατες κατακτήσεις του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.

  1. Να θυμίσουμε ότι το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως υπήρξε καθηλωμένο για πάνω από 30 χρόνια και εμείς ζητήσαμε και διαπραγματευθήκαμε την αύξηση του κατά 7% (ποσοστιαίες μονάδες) επί του βασικού μισθού και όχι επί του ήδη υπάρχοντος επιδόματος που αιτήθηκε ο Σ.Υ.Τ.Ε (το οποίο θα αντιστοιχούσε σε αύξηση από το 25% στο 26,75%); Η συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις ήταν καθοριστική, καθόσον έφερε αποτέλεσμα. Με την εν λόγω επιχειρησιακή ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. κατάφερε να αυξήσει το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως για τα Α.Τ.Ε.Ι. από 16% σε 23%, τα Α.Ε.Ι. από 25% σε 32%, για Μεταπτυχιακό τίτλο από 35% σε 42% κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι άλλες Τράπεζες ακόμη έχουν καθηλωμένο το επίδομα επιστημονικής αποδόσεως στο 25% και των Α.Τ.Ε.Ι. στο 16% παρόλο που υπάρχει Νόμος για την ανωτατοποίηση τους από το έτος 2001. Βέβαια, εμείς ως Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού σε συνεργασία με τους άλλους Επιστημονικούς Συλλόγους των Τραπεζών Εθνικής και ALPHA BANK θα παλέψουμε μέσω της Ομοσπονδίας μας για την άρση αυτής της αδικίας.
  2. Την Επιχειρησιακή Σύμβαση του 2009 - 2010 την συνυπογράψαμε και την καταθέσαμε με δική μας πρωτοβουλία στην Επιθεώρηση Εργασίας για να έχει ισχύ Νόμου. Ευτυχώς για όλους τους τραπεζοελλαδίτες που έγινε τότε η αρχή διότι τα συνυποσχετικά που υπέγραφε κατά καιρούς ο Σ.Υ.Τ.Ε. με τη Διοίκηση της Τράπεζας ήταν απλές ενοχικές συμφωνίες και κινδύνευαν νΆ ανατραπούν με μία Απόφαση Γενικού Συμβουλίου με μία νέα Διοίκηση. Βέβαια όλο αυτό γινόταν διότι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Σ.Υ.Τ.Ε. είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας και συναποφασίζει μαζί με τη Διοίκηση για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Τράπεζας και τους εργαζόμενους.
  3. Ποιος εισήγαγε την πρόσθετη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση με νοσηλευτικά προγράμματα (35 και πλέον έτη); Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. ! Και μετά ακολούθησε ο Σ.Υ.Τ.Ε. ο οποίος αποφάσισε μόλις πριν 3 (τρία) χρόνια να προχωρήσει στη δημιουργία παρόμοιου προγράμματος. Επικροτούμε αυτή του την απόφαση γιατί δυστυχώς ήμασταν η μοναδική Τράπεζα που δεν ήταν ασφαλισμένο όλο το προσωπικό της σε τέτοιου είδους νοσηλευτικά προγράμματα πλην των μελών του Συλλόγου μας. Εμείς ως ΣΕΠΤΕ το 2006 ζητήσαμε από την τότε Διοίκηση να καλύψει τα δικά μας προγράμματα αλλά αρνήθηκαν λόγω του ότι ο Σ.Υ.Τ.Ε. δεν είχε τότε τέτοιο πρόγραμμα. Σήμερα τους καλούμε όλους σε συνεργασία, ώστε στην επόμενη Επιχειρησιακή η οποία θα πρέπει να υπογραφεί έως 30.4.2024 να προκύψει η συγκεκριμένη παροχή για όλους τους τραπεζοελλαδίτες.

Ο Σύλλογός μας μάχεται για την αύξηση των παροχών του Ταμείου Υγείας και ιδιαίτερα για την βιωσιμότητά του, όπως και για την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων. Ενδιαφερόμαστε για την πορεία της Τράπεζας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των εργαζομένων, και εισηγούμαστε στη Διοίκηση προτάσεις για τις άμεσες αλλαγές που οφείλει να κάνει.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων και την πραγμάτωση άλλων επιτευγμάτων καλούμε όλο το προσωπικό να μας γνωρίσει εγγράφως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων τις απόψεις του για τα θέματα που θα θέσουμε σε διαπραγμάτευση στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση των ετών 2024 – 27.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν αξιοκρατία, ίση μεταχείριση και ίση ευκαιρία στην εργασιακή τους εξέλιξη να αποφασίζουν ελεύθερα και χωρίς λογικές εκφοβισμού την ένταξή τους σε όποιο από τα δύο Σωματεία επιθυμούν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 210-3203132, -3113 ή με email στο septe@bankofgreece.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο








 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio