ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 15.04.2008
2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Ο Σύλλογός μας μετά την άρνηση της Κυβέρνησης να αποσύρει από το Νομοσχέδιο τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, απέστειλε έγγραφο στην Ε.Κ.Τ., σύμφωνα με το οποίο ο ΣΕΠΤΕ ζητούσε την εκ νέου παρέμβαση της Ε.Κ.Τ. διότι αγνοήθηκε πλήρως η γνώμη της.Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι εκπρόσωποί μας με το αρμόδιο Τμήμα της Ε.Κ.Τ. μας απήντησαν ότι επικοινώνησαν με τις Ελληνικές Αρχές για το θέμα αυτό, πλην όμως η Ε.Κ.Τ. δεν είχε καμμία πληροφόρηση για το θέμα αυτό (δηλαδή την απόσυρση των επίμαχων άρθρων) και επομένως δεν μπορεί να λάβει ακόμη θέση για το θέμα της μεταρρύθμισης του Ταμείου Συντάξεων. Γίνεται αντιληπτή η κομπορρημοσύνη των κραυγών νίκης που εξέπεμψαν κάποιοι, 6 εβδομάδες αγώνα και δεν έχει ακόμα πειστεί η Κυβέρνηση ούτε να απαντήσει στην ΕΚΤ. Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε σχετικό e-mail από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Ο ΣΕΠΤΕ, διαβλέποντας αυτές τις εξελίξεις, προέβη σε Καταγγελία στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπως προ ημερών είχαμε ανακοινώσει. Ας συμπεράνει καθένας την εγκυρότητα όσων εντέχνως διαδίδονται για τη στάση ενός εκάστου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Και ενώ ο Σύλλογός μας συνεχίζει τον αγώνα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε σε πολύ λεπτή φάση, η ηγεσία του Σ.Υ.Τ.Ε., αντί να μας βοηθήσει, στέκεται εμπόδιο στις ενέργειες μας κατηγορώντας τον Σύλλογό μας για υποχωρητικότητα, ελλιπή φυσική παρουσία στην απεργία και άλλα φαιδρά. Βεβαίως αγνοούν το γεγονός ότι υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρουσία μας (π.χ. φωτογραφίες, κάμερες κλπ.) Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι κραυγές είναι απλώς μια άτεχνη απόπειρα απόσεισης ευθυνών κάποιων ηγεσιών στις αιτιάσεις των συναδέλφων ότι, τελούντες εν υπνώσει, οδηγούν ένα μεγαλειώδη αγώνα σε ηχηρή ήττα.

Πέραν αυτών, ορισμένοι κύκλοι εξ αυτών, πληροφορούμενοι την πρωτοποριακή πρωτοβουλία μας να υποβάλλουμε καταγγελία για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θορυβήθηκαν σφόδρα και απαίτησαν να τους κοινοποιήσουμε το περιεχόμενο της καταγγελίας και επιστρατεύουν κάθε ευθύ και πλάγιο μέσο για να μάθουν το περιεχόμενό της. Αφήστε μας να μαντέψουμε: λίγες μέρες μετά θα παρουσιάσουν την ρηξικέλευθη πρωτοβουλία τους (…) να υποβάλλουν καταγγελία για παραβίαση Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή…..

Τα ανωτέρω επαναβεβαιώνουν το παγκοίνως γνωστό, ότι ο ΣΕΠΤΕ είναι ένας δυναμικός φορέας σύγχρονης συνδικαλιστικής σκέψης και δράσης. Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα ώστε να ανατραπεί η πρόσφατη ήττα που υπέστη ο κλάδος μας. ΓιΆ αυτό επιβάλλεται όλοι ενωμένοι να ενισχύσουμε τον αγώνα του ΣΕΠΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο








 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio