ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ANAKOINΩΣΗ No 24
Αθήνα, 05.06.2013

ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Συνάδελφοι,
To κατεστημένο στην Τράπεζα της Ελλάδος, καλά κρατεί. Xρόνια τώρα, υπόγειες και βαθιές δυνάμεις χρησιμοποιούν τον χώρο, με αποτέλεσμα να επικρατεί η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ σε πολλά θέματα, ενώ οι εκάστοτε Διευθυντές Προσωπικού λειτουργούν κατΆ εντολή της παραεργοδοτικής εξουσίας.Η τυπική επικύρωση μιας άθλιας διαδικασίας προαγωγών που προσβάλλει την προσωπικότητα των υπαλλήλων, συντελέστηκε στις 31/5/2013.Ο Σ.Ε.Π.Τ.Ε. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Διοίκηση της Τράπεζας για μια ακόμη φορά, διότι με τις πράξεις ή παραλείψεις της, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην παραεργοδοτική εξουσία να απεργάζεται ανενόχλητα το καταστροφικό της έργο, απαξιώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό με τρόπο ανέντιμο, οδηγώντας το στην έξοδο από την Τράπεζα.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει στους συναδέλφους τη μη ύπαρξη διαφανών διαδικασιών, την μη ύπαρξη κριτηρίων αξιολόγησης και ζητά ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ την αλλαγή του συστήματος προαγωγών επί το αξιοκρατικότερον. Αυτό πρέπει να γίνει με Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση (Κανονισμός Προαγωγών), το κείμενο της οποίας θα σας κοινοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, παραβιάστηκε ακόμη και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου υπΆ αριθμ.20/21.12.1990, η οποία αναφέρει τα προσόντα και τις ικανότητες που πρέπει να κατέχουν οι προαγόμενοι. Μπροστά στη βιασύνη τους να προαχθούν μόνο «οι ημέτεροι» και να εκτοπισθούν ικανότατοι υπάλληλοι, δεν ετοίμασαν ούτε το πρακτικό της Επιτροπής που τίθεται υπόψη στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβουν γνώση των προσόντων των προτεινομένων. Αυτό το αίσχος είχε μόνο ένα στόχο: η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, που ήταν μέλος της Επιτροπής να μην λάβει γνώση της σειράς των προτεινομένων.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είχαν μπροστά τους μια «λίστα» με ονόματα, την οποία χειρίστηκαν οι αρμόδιοι, περίπου όπως τη λίστα Λαγκάρντ. Ονόματα άλλαζαν, έμπαιναν, έβγαιναν, κατά το δοκούν. Ας ετοίμαζαν μια λίστα από την αρχή χωρίς να χρειάζεται να συνεδριάσουν οι επιτροπές με τεράστιο κόστος για την Τράπεζα και ας έκαναν αυτούς που ήθελαν. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας, η οποία συμμετείχε σε 5 (πέντε) ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ Συνεδριάσεις της Επιτροπής Προαγωγών, προκειμένου να ασκήσει εργατικό έλεγχο, διεπίστωσε ότι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής βαθμολογούσε τους κρινόμενους χωρίς να τους γνωρίζει. Η κρίση, βασιζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στις απόψεις του Διευθυντή κ. Μιχαλόπουλου. ¶λλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ενώπιον της εκπροσώπου μας κατά τη διάρκεια Συνεδρίασης της Επιτροπής Ενστάσεων. Προφανώς, οι προαγωγές είχαν συμφωνηθεί εκ των προτέρων σε συμφωνία με την παραεργοδοτική εξουσία και τους παρατρεχάμενούς της.

Ο Σύλλογός μας, δια της εκπροσώπου του επισήμανε ότι η άδικη παράλειψη υπαλλήλων από τις προαγωγές συνιστά αδικοπραξία, σύμφωνα με Απόφαση του Αρείου Πάγου. Επίσης, κάθε μέλος οφείλει να γνωρίζει ότι η αναίτια μη προαγωγή τραπεζοϋπαλλήλου, προαγωγή η οποία αποτελεί γιΆ αυτόν ικανοποίηση των έντιμων φιλοδοξιών του αλλά και ανταμοιβή για την υπηρεσιακή του επίδοση και απόδοση αποτελεί προσβολή της προσωπικότητάς του.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πιο κάτω μερικές επισημάνσεις προς όλους τους συναδέλφους και κυρίως προς αυτούς που δεν προήχθησαν, ενώ υπερτερούσαν καταφανώς σε ουσιαστικά και τυπικά προσόντα:
1. Στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος προήχθησαν δύο μόνο υπάλληλοι στο βαθμό του Υποδιευθυντή. Παρελήφθησαν ικανότατοι υπάλληλοι με άριστα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Προήχθησαν 8 υπάλληλοι στο βαθμό του Εντεταλμένου Τμηματάρχη Προϊσταμένου, παρά το γεγονός ότι προτάθηκαν 9. Η συνάδελφος που προτάθηκε 3η σε σειρά σε όλη τη Διεύθυνση εκτοπίστηκε, παρότι ήταν ικανότατη με άριστα φύλλα επίδοσης. Γιατί άραγε;
2. Στη Διεύθυνση Στατιστικής δεν προήχθησαν ικανότατοι υπάλληλοι με άριστα φύλλα και κρίση. Δύο υπάλληλοι, που προτάθηκαν πρώτοι σε σειρά, παρελήφθησαν.
3. Στη Διεύθυνση Γενικού Λογιστηρίου προήχθησαν όλοι οι αναπληρωτές Τμήματος. Δεν υπήρχαν άραγε άλλοι συνάδελφοι πτυχιούχοι οικονομικών σχολών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Οικονομικό Επιμελητήριο και έχουν δικαίωμα υπογραφής; Γιατί παρελήφθη από τις προαγωγές ικανότατος υπάλληλος κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδικές γνώσεις στη Λογιστική; Αλαλούμ.
4. Στις Διευθύνσεις Οικονομικών Μελετών & Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων προήχθησαν μόνο ελάχιστοι, παρά το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός συναδέλφων έχει προσληφθεί με ειδικούς διαγωνισμούς, κάτοχοι μεταπτυχιακών και με σημαντική εργασιακή εμπειρία.
5. Οι πράκτορες αγνοήθηκαν παντελώς. O Διευθυντής κ. Μιχαλόπουλος είπε κυνικά στην εκπρόσωπο του Συλλόγου μας που αντιστάθηκε στην απόφαση της Επιτροπής, να μην προταθούν οι πράκτορες, διότι οι περισσότεροι είναι μόνοι τους χωρίς υφισταμένους και δεν έχουν ασκήσει διοίκηση. Αλήθεια, η ιδιαιτέρα γραμματεύς του, που χρόνια βρίσκεται στη θέση αυτή, ποιους είχε υφιστάμενους; Στα περισσότερα πρακτορεία, οι συνάδελφοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο δουλειάς και η Διοίκηση είχε ηθική υποχρέωση να προάγει κάποιους από αυτούς.
6. Στο ΙΕΤΑ και στο Μηχανογραφικό Κέντρο φαίνεται, ότι οι αξιόλογοι συνάδελφοι ικανοί για να προαχθούν ήταν ελάχιστοι.
7. Σε ορισμένα Υποκαταστήματα αγνοήθηκαν αξιόλογοι συνάδελφοι με μεγάλη προσφορά στην Τράπεζα, με αποτέλεσμα να μην προαχθεί ουδείς. Γεγονότα σαν κι αυτό προοιωνίζουν διαδικασίες συρρίκνωσης.
8. Στις ακώλυτες προαγωγές, κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά, άνθρωποι που βρίσκονται αποσπασμένοι και προσφέρουν το έργο τους εκτός Τραπέζης. Σε ποιά φύλλα αξιολόγησης στηρίχθηκε η όποια κρίση;

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι σαν σύλλογος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο και την ισότητα, έννοιες για τις οποίες ελάχιστα δείχνει ενδιαφέρον η ΤτΕ, σε μια εποχή που ο κόσμος με τις «γιαλαντζή» αξίες είναι γεγονός ότι έχει καταρρεύσει.

Για τo Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 43
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2024

(περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio