ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«
»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 44
Αθήνα, 2.4.2012


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι τελευταίες Ανακοινώσεις του Συλλόγου μας προφανώς έκαναν αίσθηση σε όλους σχεδόν τους συναδέλφους που με θετικά σχόλια μας συνεχάρησαν, πλην ορισμένων δύσπιστων και ενδεχομένως και υψηλόμισθων που ενοχλήθηκαν. Βεβαίως σεβόμαστε την άποψη τους και τους προτρέπουμε, εάν τους περισσεύουν χρήματα, να τα καταθέσουν στον λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με πρωτοβουλία του κ. Πετσάνλικου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου είτε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ο κ. Διοικητή και ορισμένων στελεχών της Τράπεζας μας που μείωσαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.Συνημμένα σας διαβιβάζουμε την επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, Τμήμα Θεσμικού Δικαίου (στα Αγγλικά και στα Ελληνικά)  για να πειστούν όσοι αμφισβήτησαν τα λεγόμενά μας στην Ανακοίνωσή μας Νο 43. ‘Αλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ο Σύλλογός μας πάντοτε μιλάει την γλώσσα της αλήθειας και οι εκπρόσωποί μας, ό,τι λένε γραπτά ή προφορικά, είναι απολύτως αληθή και στηρίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία, έγγραφα, Νόμους κλπ.Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι η επιμονή ορισμένων παλαιοσυνδικαλιστών που εκπροσωπούν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στον χώρο μας να προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους να αποδεχθούν μειώσεις στις  αποδοχές τους. Τι φταίνε  οι συνάδελφοι,  που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, να υποστούν μειώσεις πέραν αυτών που έχει υποστεί το εισόδημα όλων μας από την καταιγίδα των μνημονιακών μέτρων όπως το χαράτσι των ακινήτων, η έκτακτη εισφορά, η κατάργηση των φοροαπαλλάγων κλπ. ;
Δυστυχώς,  συνάδελφοι η όρεξη των τοκογλύφων έχει ανοίξει σε μέγιστο βαθμό και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει. ‘Όπως λέει κι ο λαός μας το βαρέλι δεν έχει «πάτο».Φαίνεται ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές αγνoούν ότι στην Αγροτική Τράπεζα αρχικά “αποδέχθηκαν”  μείωση των αποδοχών τους κατά 10% και στη συνέχεια παρενέβη το κράτος και αυτή τη στιγμή οι μειώσεις στις αποδοχών τους έχουν φθάσει στο 36%. Αλήθεια γιατί δεν συμπαρασταθήκαμε στους συναδέλφους της Αγροτικής που απήργησαν διαμαρτυρόμενοι σ’αυτό; Φαίνεται ότι η προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. καλά κρατεί όπως και η προπαγάνδα ορισμένων παλαιοσυνδικαλιστών που διδάχθηκαν πάνω σ’αυτό.
Αλήθεια, γιατί ο Σύλλογός της Εθνικής Τράπεζας που απαριθμεί πάνω από 12.000 μέλη δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και απεχώρησε από τις διαπραγματεύσεις;Μήπως ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στην Τράπεζα Ελλάδος συμφωνεί με τη σελίδα 713 (Ν.4046/14.2.2012)  του μνημονίου όπου αναφέρει ότι «Τα μέτρα αυτά (μείωση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα) θα δώσουν την δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη).». ‘Αραγε δεν εγνώριζαν το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι καλά κρατούν…………………..Τέλος τους ενημερώνουμε ότι  οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται σήμερα μπορούν να καταγγελθούν από τον εργοδότη όποτε εκείνος το επιθυμεί. Ενδέχεται λοιπόν ο επόμενος Διοικητής στην Τράπεζα Ελλάδος να μην είναι τόσο καλός όπως ο νύν Διοικητής και να ζητήσει όποτε θέλει την βουλγαροποίηση – ρουμανοποίηση των μισθών μας. Τι θα κάνουμε τότε ?‘Όλα τα ανωτέρω τίθενται υπόψη όλων των συναδέλφων και σας καλούμε να μας αποστείλετε τις απόψεις σας είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Τράπεζας είτε μέσω του  e- mail:  pscyprus@yahoo.gr.Σημείωση: Eπειδή πολλοί Συνάδελφοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί  από τις Ανακοινώσεις μας  τους πληροφορούμε ότι οι τελευταίες έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό ιστοχώρο του Συλλόγου μας. (www.septe.gr)

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 38
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 52
Αθήνα, Δεκέμβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 50
Αθήνα, Οκτώβρης 2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 45
Αθήνα, 23.07.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 35
Αθήνα, 14.02.2014

(περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 33
Αθήνα, 28.01.2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΠΑΓΩΝΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 28
Αθήνα, 23.9.2013

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ) (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 26
Αθήνα, 18.06.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «σ.υ.τ.ε.» (περισσότερα…)

ANAKOINΩΣΗ No 24
Αθήνα, 05.06.2013

ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. (περισσότερα…)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 (περισσότερα…)

| | | |
Copyright © 2006 -
All rights reserved. Design & hosting by
e-emporio